Chez Sandra

Glutén-, tejmentes csokoládétorta fél óra alatt

Ismét egy csokoládétortát készítettem születésnapra, szem előtt tartva, hogy glutén-, és tejmentes is legyen. Gyorsan (fél óra alatt) elkészíthető, viszont érdemes időt szánni a hűtőben való pihentetésére (ez 3-4 óra legyen minimum). A glutén-, tejmentes diétákban fogyasztható!   HOZZÁVALÓK   100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé110 gramm darált mandula100 gramm eritritol v. 80 gramm cukor4 nagy… Tovább »

GALETTE DES ROIS – avagy vízkereszt lepény

Vízkereszt, vagy amit akartok… Vagyis francia módra: ha Vízkereszt, akkor GALETTE DES ROIS [gálett dé roá]. Január hatodika nem csupán a “hivatalos” karácsonyfabontás ideje, hanem Franciaországban ezidőtájt a bevásárlóközpontok, és pékségek polcait ellepi a “királyok lepénye”.  Ez eredetileg egy mandulás (frangipan) töltelékkel töltött leveles tésztából készült sütemény, de mostanság már több ízben – pl.: csokoládés, körtés,… Tovább »

Francia Húsvét (Pâques) és húsvéti csokoládétrend

Franciaországban ugyanúgy mint más országokban a különféle vallási szertartásokkal Jézus újjászületését ünneplik. De mi köze ehhez a kis nyulaknak, a csokoládénak és a 800 €-s tojásnak?         Az uralkodó vallás Franciaországban is a római katolikus (90%). Nincs olyan város vagy falu ahol ne lenne legalább egy templom. (Sok kis faluban nem is… Tovább »

Kapribogyós tonhalkrém 5 perc alatt (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

Akár vacsorára, akár reggelire, könnyen, egyszerűen és gyorsan elkészíthető az alábbi kapribogyós tonhalkrém. A tonhal kedvelt a fogyókúrázók körében is, hiszen magas proteintartalma miatt kalóriaszegény étel. Persze mértékkel fogyasztva, hiszen a baguette, vagy kenyér amire kenjük már közel sem bír hasonló jó paraméterekkel. A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!   HOZZÁVALÓK 160… Tovább »

Glutén-, liszt-, tejmentes csokoládétorta kevesebb mint fél óra alatt

Eddig is csokoládétorta imádók voltunk, továbbra is maradunk azok. Mikor megérkezett az új sütő, nem is volt kérdés, hogy mi készüljön. Egy 24 cm-es formában sütöttem, így egy nem túl magas tortát kaptam. Ha magasabbat szeretnétek süssétek 18 centiméteresbe! Fél óra alatt kész van (beleértve a mosogatást is! 😉 )! A glutén-, liszt-, tej-, fehér… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!