Chez Sandra

CITROMOS RISOTTO MENTÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )

A nagy nyári kánikulában mi is esne jobban mint valami citromos mentás könnyű fogás… Hát még ha ezt főételként is fogyaszthatjuk egy pohár hűvös fehérborral. Glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes!     HOZZÁVALÓK   30 dkg rizs, (Arborio) 1 l alaplé (zöldség) 5-6 szál citromos kakukkfű egy nagy marék menta 2+1 nagy citrom… Tovább »

GARNÉLA – CREVETTE

Francia neve: Crevette Latin neve: Crangon Crangon, Palaemonidae, Eucyphidae Angol neve: Prawn Német neve: Garnele Mérete: 4 – 10 cm hosszú Minden tengerben, óceánban megtalálható valamelyik fajuk (nem nehéz, hiszen több ezer létezik). A színe általában rózsaszín vagy egészen világos barna, de létezik olyan válfaja is, ami teljesen átlátszó. Az Északi-tengerből 10-12 ezer tonna garnéla rákot… Tovább »

FEHÉRBOROS RÁKOS RIOTTO

A múltkori gombás fehérboros risotton felbuzdulva elkészítettem egy rákos gyöngyhagymás változatot. Az íze fantasztikus és egyben magával ragadó lett. Az ecetes hagyma ad neki egy különlegesen pikáns ízt, amit kellemesem ellensúlyoz a fehérbor és a méz íze. A következő adag 2 felnőttnek elegendő mennyiség ebédre (vagy vacsorára):És a recept: HOZZÁVALÓK 14-16 dkg rizs (Arborio)2 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!