Chez Sandra

PROVENCE-I PAPRIKÁS KENYÉR

HOZZÁVALÓK 4 tojás30 dkg teljes kiőrlésű liszt1,5 zacskó sütőpor1 dl olívaolaj2 evőkanál olvasztott vaj2,5 dl rose bor10 dkg aprított füstölt sonka10 dkg aprított marinált paprika apróra vágva10 dkg reszelt gruyére sajt só, frissen őrölt bors ELKÉSZÍTÉS Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy edényben kikeverjük fehéredésig a tojásokat, míg ki nem fehérednek.  Keverés közben… Tovább »

Paradicsomos mozzarellás rúd (gluténmentes)

 A PROVENCE-I RÚD sikerén felbuzdulva elkészült egy napsütötte toscan versio is… Paradicsom, mozzarella … már rossz nem lehet. Ha pedig mégy egy kis provence-i fűszert is bevetünk… Nekem már az első két hozzávaló is garancia a lélek(gyomor) melengető finomságra. Hát még ha gyorsan papírba csomagolva és a táskába rakva vihető is a parkba…       … Tovább »

Expressz provence-i rúd (glutén-, tojásmentes)

  Ismét egy gyors leveles. Én ebben az esetben “rillette“l csináltam, de szerintem otthon akár töpörtyűkrémmel, vagy pástétommal is “helyettesíthető”. A rillett egy fűszeres húskészítmény, hasonló mint a pástétom. Eredetileg sertésből készül: a kockára, vagy apróra vágott húst, sózzák, lassan zsírjára sütik egészen addig, amíg meg nem puhul benne. Pépesítik és a zsírjával nyakon öntve… Tovább »

PROVENCE-I MARHARAGU MOGYORÓBURGONYÁVAL

Hozzávalók: 30 deka marhahús 2 sárgarépa 1 póréhagyma 1 paradicsom 2-3 ek olivaolaj 3-4 ek provence-i fűszerkeverék só, frissen őrölt feketebors 1 babérlevél 2 deci vörösbor mogyoróburgonya golyók Elkészítés A marhahúst megmosom, szárazra törlöm, felkockázom és egy tálba teszem. öntök rá kb 2 deci vörösbort, és hozzáadom a provence-i fűszerkeveréket, a babérlevelet és a megtisztított… Tovább »

PROVENCE-I AVOCADOS RÁKSALÁTA

Szerencsére most már Magyarországon is egyre több helyen lehet avocadohoz hozzájutni. De sajnos ahogy elnéztem, elég horribilis áron árulják. Franciaországban “többfélét” árulnak. Lehet venni “aznapra szánt” avocadot, de lehet még teljesen keményet is venni. De hogy melyiket vegyük? Ha aznap szeretnénk feltálalani, akkor a kezünkbe vett zöldségbe ha belenyomjuk a nagyujjunk ujjbegyét, akkor annak nyomot… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!