Chez Sandra

Expressz provence-i rúd (glutén-, tojásmentes)

  Ismét egy gyors leveles. Én ebben az esetben “rillette“l csináltam, de szerintem otthon akár töpörtyűkrémmel, vagy pástétommal is “helyettesíthető”. A rillett egy fűszeres húskészítmény, hasonló mint a pástétom. Eredetileg sertésből készül: a kockára, vagy apróra vágott húst, sózzák, lassan zsírjára sütik egészen addig, amíg meg nem puhul benne. Pépesítik és a zsírjával nyakon öntve… Tovább »

PROVENCE-I MARHARAGU MOGYORÓBURGONYÁVAL

Hozzávalók: 30 deka marhahús 2 sárgarépa 1 póréhagyma 1 paradicsom 2-3 ek olivaolaj 3-4 ek provence-i fűszerkeverék só, frissen őrölt feketebors 1 babérlevél 2 deci vörösbor mogyoróburgonya golyók Elkészítés A marhahúst megmosom, szárazra törlöm, felkockázom és egy tálba teszem. öntök rá kb 2 deci vörösbort, és hozzáadom a provence-i fűszerkeveréket, a babérlevelet és a megtisztított… Tovább »

PROVENCE-I MARHARAGU MOGYORÓBURGONYÁVAL

HOZZÁVALÓK 30 deka marhahús 2 sárgarépa 1 póréhagyma 1 paradicsom 2-3 ek olivaolaj 3-4 ek provence-i fűszerkeverék só, frissen őrölt feketebors 1 babérlevél 2 deci vörösbor mogyoróburgonya golyók ELŐKÉSZÍTÉS A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük. Egy éles késsel kockázzuk fel és egy tálba téve öntsünk rá kb 2 deci vörösbort, majd szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel, és adjuk… Tovább »

PROVENCE-I AVOCADOS RÁKSALÁTA

Szerencsére most már Magyarországon is egyre több helyen lehet avocadohoz hozzájutni. De sajnos ahogy elnéztem, elég horribilis áron árulják. Franciaországban “többfélét” árulnak. Lehet venni “aznapra szánt” avocadot, de lehet még teljesen keményet is venni. De hogy melyiket vegyük? Ha aznap szeretnénk feltálalani, akkor a kezünkbe vett zöldségbe ha belenyomjuk a nagyujjunk ujjbegyét, akkor annak nyomot… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!