Chez Sandra

EGYSZERŰ CORDON BLEU (glutén-, szója-, laktóz-, liszt-, fehér cukormentes)

Szinte mindenki által ismert a “Cordon bleu”, amelyet kordon blő-nek is ejtünk, melyet sajnos sok helyen, még olykor-olykor étlapokon is “gordon” -nak írnak. Szóval a helyes ejtés, a “kordon” – francia – kifejezés, amely a Szentlélek lovagrend tagjainak viselete volt, a ruhájukon, térdmagasságban hordtak.   A történet szerint XV. Lajos (akiről köztudott, hogy felettébb mód… Tovább »

7 ÓRÁS KECSKEGIDA

Provence egyik kedvelt állata a zsenge húsú bárány mellett a kecskegida. Bár nem olyan elterjedt és gyakran készül mint a bárány, de a helyiek nagyon kedvelik. Friss gyümölcsökkel – alma, mandarin – és fehérborral készül 7 órán át a 125 °Cos sütőben.  HOZZÁVALÓK 1 csipet só5 ek olívaolaj1 csipet őrölt gyömbér1 csipet őrölt szerecsendió1 tk… Tovább »

KECSKESAJTOS KORONGOK

A leveles tészta a háztartási sos-csomag egyik alapvető elemét képezi. Készíthetjük édesen vagy sósan, de a lényege, hogy gyorsan. Egy kis kecskesajttal és provence-i fűszerkeverékkel megszórva pillanatokon belül finom falatokat készíthetünk belőle.     Tovább a kecskesajtos receptekhez >> HOZZÁVALÓK 1 db leveles tészta1 db kecskesajt (rúd)0,5 db póréhagyma 2 ek olívaolaj1 ek provence-i fűszerkeverék… Tovább »

MUSTÁRRAL ÉS CAYENNE BORSSAL SÜLT CSIRKE (glutén-, liszt-, tojás, fehér cukormentes)

Íme egy megoldás az amúgy eléggé semlegesnek mondható csirkemell ördögivé tételére. Kap egy ropogós kérget, ami alatt meglepetésszerűen megbújnak a csípős és pikáns ízek. Frissen, ropogósan vinaigrettes salátával tálalva mennyei. A kenyérmorzsát az apró bolti helyett készíthetjük megszikkadt kenyérből melyet robotgépben nagy szeműre darálunk. Így ha megsül, sokkal ropogósabb és izgalmasabb lesz, mintha apró morzsával készült… Tovább »

SZEZÁMMAGOS PETREZSELYMES PISTOU

Pesto, pistou … Ismerősek ezek a kifejezések? És hogy mi is a különbség a kettő között? A pistou fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból készül, és az különbözteti meg a pestótól, hogy nem kerül bele fenyőmag. A pistou-t leggyakrabban a provence-i pistou leves ízesítésére használják, amely babot, burgonyát, tésztát, paradicsomot tartalmaz, de ezeket a zöldségeket helyettesíthetjük bármi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!