Chez Sandra

ZABKORPÁS POGÁCSA – LISZTMENTES

Mint észrevehettétek, a legújabb kattanásunk tárgya a zabkorpa. A blogon már több zabkorpával készült fogást találhattok, most azonban egy pogácsa készült belőle. Vigyázat!!! Pillanatok alatt elfogy… ld kép 😉 HOZZÁVALÓK 200 gramm zabkorpa170 gramm ricotta25 gramm friss élesztő0,5 kk nádcukor40 gramm vaj1,5 deci tej1 ek só1 egész tojáskb 5 deka reszelt sajt ELKÉSZÍTÉS A nádcukrot… Tovább »

KRUMPLI(PÜRÉ)S PUFFANCS

A vasárnapi ünnepi menü maradékaként meglévő krumplipürét még hétfőn csak-csak asztalra tesszük. De utána már általában a maradék a hűtő hátsó részébe kerül. De hogy ne foglalja feleslegesen a helyet, egy finom és egyszerű zablisztes puffancsnak is begyúrhatjuk! HOZZÁVALÓK 300 gramm krumplipüré200 gramm zabliszt200 gramm fehér liszt25 gramm élesztő1 deci tej1 egész tojás100 gramm vaj1… Tovább »

SÜTŐPOROS POGÁCSA TÚRÓVAL

A pogácsák az esetek nagy többségében élesztővel készülnek. Milyen finom is amikor a pihe-puha omlós, foszlós pogácsákat eszegetjük. Csak egy “baja” van. Az idő. A kelesztés ugyanis elég sok időbe telik. De van egy másik lehetőség is. Mégpedig a sütőporos verzió. A tészta nagyon gyorsan elkészíthető, és azonnal süthető is. Egy nagyon jó program lehet… Tovább »

KRUMPLI(PÜRÉS) POGÁCSA

Nyakunkon húsvét. Ha esetleg még nincs meg a sós vendégváró, akkor nagyon ajánlom ezeket a finom, foszlós, könnyű pogácsákat.  A túlméretezett mennyiségű krumplipürének egyik legjobb felhasználási lehetősége!  Tökéletes vendégváró a locsolóknak!    HOZZÁVALÓK 300 gramm krumplipüré130 gramm vaj300 gramm liszt 50 gramm reszelt sajt 0,5  dl tej 1+1 db tojás 0,5 tk száraz élesztő0,5 tk… Tovább »

Tojás-, sütőpor és élesztőmentes sajtos pogácsa fél óra alatt

  A pogácsa recept nem először szerepel már itt a blogban. (gyors pogácsa, egyszerű hajtogatott pogácsa, túrós pogácsa). Időről időre visszatérő vendég. A következő receptet különösen szeretem, mert se sütőpor, se élesztő nem kell hozzá.  Szerintem (és akik már kóstolták azok szerint is) egyáltalán nem érezhető az a sokaknak fura íz rajta, ami a teljeskiörlésű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!