Chez Sandra

Maradékhasznosítás: túrós – krumpli(püré)s pogácsa (tojás-, fehér cukormentes)

Krumplipüréből nagyon nehéz pont elegendőt készíteni. Ha kimarad, gyorsan készíthetünk belőle finom, foszlós pogácsát. A minap egy cikkbe, majd egy fórumra keveredtem, ahol azt taglalták, hogy abból a tésztából amiben van tk liszt, nem lehet jó pogácsát készíteni. De kérem szépen lehet. És nem is akármilyent! A tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Ide… Tovább »

GYORS – KELESZTÉS NÉLKÜLI – ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

Villámgyors, kelesztés nélküli zabpehelylisztes pogácsák. Csak begyúrjuk és már süthetjük is. A tészta maga nem tartalmaz tojást, a tetejét –  allergia esetén – csak tejjel kenjük le!     HOZZÁVALÓK:   200 gramm zabpehelyliszt200 gramm fehér liszt250 gramm szobahőmérsékletű sós vaj250 ml sűrű natúr joghurt25 gramm friss élesztő250 gramm reszelt mozzarella2 teáskanál himalája só A… Tovább »

HAJTOGATOTT VAJAS POGÁCSA

A kávéfüggésről már korábban ejtettem pár sort, most azt hiszem azt is töredelmesen be kell vallanom, hogy pogácsaimádók is vagyunk. Ezt is jól bizonyítja a sok pogácsa recept a blogon. Nincs hétvége Nálunk sósság nélkül, és ez általában sós rúd vagy pogácsa. Szeretem ha hétvégére megvannak a korongocskák, mert jó megkínálni velük az éppen befutó… Tovább »

ZABPELYHES POGÁCSA

Valami gyors, finom, és egyszerű sós pogácsára vágytam. Valami olyanra ami habkönnyű, és nem kell órákon át keleszteni. Expressz élesztővel tényleg nagyon gyorsan készen lett, és nagyon könnyű is lett. Épp amilyenre vágytam.  HOZZÁVALÓK 250 gramm túró80 gramm apró szemű zabpehely100 gramm rétesliszt1 csomag expressz élesztő50 gramm vaj50 milliliter tej2 egész tojás1 tk sóreszelt sajt,… Tovább »

ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

A pogácsa továbbra is nagy kedvencünk. Mint azt láthattátok többféle recept felkerült már az oldalra, most zabpehelylisztből és túróval készült. HOZZÁVALÓK 120 gramm rétesliszt120 gramm zabpehelyliszt120 gramm vaj140 gramm túró125 gramm natúr joghurt1 zacskó szárított élesztő (5,5 gramm)2 kk só1 tojás sárgája + fehérjereszelt sajt vagy magok a tetejére ízlés szerint ELKÉSZÍTÉS A kétféle lisztet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!