Chez Sandra

GNOCCHI – VARIÁCIÓK EGY RECEPTRE

Gnocchi [ejtsd: nyokki], vagyis olasz krumplinudli az olasz konyha egyik remekműve. Az olasz gnocco szó amellett, hogy azt jelenti, gombóc, nudli, ostoba emberre is utalhat.   A gnocchi igazi római  “felfedezés”. Bár az olaszországi étlapokon egytől-egyig fellelhető, mégis Rómában számít manapság ritkaságnak. A régi Rómában csütörtökön, Jupiter napján fogyasztották. Az “igazi” régies éttermek mind a mai… Tovább »

PESTOS PULYKATEKERCSEK

A vajas tésztát megkenem pestoval  Befedem nagyon vékonyra klopfolt pulykamellel megszórom reszelt sajttal, majd feltekerem, és ujjnyi vastagra vágom  szilikonlapra teszem.  Előmelegített (220 fokos) sütőben, kb negyed óra alatt aranybarnára sütöm  salátával tálalom.... Tovább »

CSIRKEMELL TEKERCSEK PESTOVAL SAJTTAL SONKÁVAL (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes)

Mostanában valahogy mindig úgy alakult, hogy ha húsétel került az asztalra, az marha volt. Szárnyas maximum levesben. Már amikor nem marha lett. Gondoltam legyen kissé változatos, így lett az ebédünk gyöngyölt csirke  pestoval, sajttal, sonkával. HOZZÁVALÓK csirkemell sonka ementali sajt pesto só,bors, tej köretnek burgonya ELKÉSZÍTÉS A csirkemelleket óvatosan felvágom, kettényitom, és vékonyra klopfolom (a rostjait… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!