Chez Sandra

TAVASZI TÉSZTASALÁTA

Igazából írhattam volna nyári tésztasalátát is, de olyan már van. Egy egyszerű, finom, nem elbonyolított ebéd vagy vacsora mindenkinél csak jó pontot szerezhet. Ez Nálam sincs máshogy. Szeretem az egyszerűen és könnyen elkészíthető ételeket. Főleg délben, amikor a behatárolt ebédidő miatt bizony sűrűn nézegetni kell az órát. Franciaországban ugyanis a gyerekeknek az óvodában, iskolában (de a… Tovább »

SZENT JAKAB-KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ) CITROMOS BAZSALIKOMOS SPÁRGÁVAL ÉS SPAGETTIVEL

A Szent Jakab-kagyló, vagy másik ismert nevén fésűkagyló a franciák egyik nagyon kedvelt tengeri étele. Készítik mártásokkal, feltűzik BBQhoz pálcikákra, kínálják saját “házában”. Nálam most naturabb módon készült citrommal, spárgával és friss spagettivel. HOZZÁVALÓK 4 db Szent Jakab-kagyló10 db spárga3 ek olívaolaj1 kk citromos bors1 db citrom leve1 db ducibb fokhagymagerezd1 maréknyi bazsalikom1 csipet frissen… Tovább »

TEJSZÍNES BACONOS TORSADES

Kicsit olyan mint a carbonara, de még sem, mert ez a finomság tejszínnel készül. Érdemes minél alacsonyabb zsírtartalmú tejszínt használni hozzá, mert a vonalaknak nem tesz a legjobbat a zsírdúsabb tejszín. A tésztából is a teljes kiőrlésűt válasszuk hozzá! HOZZÁVALÓK 20 deka torsades tészta10 deka szeletelt bacon3dl főzőtejszin5 dkg parmesan3 tojás sárgája1 ek olívolaj ELKÉSZÍTÉS… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!