Chez Sandra

PARADICSOM SZÍV

Nem csak nagy ajándékokkal és nagy szavakkal fejezhetjük ki érzéseinket. Egy kis figyelmesség néha többet ér minden szónál… HOZZÁVALÓK koktél paradicsom (hegyesebb darabok) fogpiszkáló ELKÉSZÍTÉS A megmosott és szárazra törölt paradicsomokat vágjuk ketté kissé átlósan,. A kapott két felet fordítsuk össze, így egy szív alakot kapunk, amit fogpiszkálóval rögzítsünk! Tudod az Igazából szerelem (Love Actually)… Tovább »

MEDITERRÁN TÖLTÖTT KARALÁBÉ

A PARADICSOMMAL SÜLT MOZZARELLA után ismét következzen egy paradicsommal-mozzarellával-bazsalikommal készült finom fogás, ezúttal azonban karalábéba töltve.  Azt hiszem nem is kell sokat mondanom róla, elég annyi, hogy egyszerűen, gyorsan, könnyen elkészíthető  könnyed fogás akár ebédre, akár vacsorára.  HOZZÁVALÓK (2 darabhoz) 2 db karalábé1 zacskó mozzarella1 db nagyobb paradicsom1 marék bazsalikomlevélsó, bors, őrölt szerecsendiócreme fraiche v… Tovább »

PARADICSOMMAL SÜLT MOZZARELLA

Félreérthetetlenül elmondható, hogy bizony itt a nyár. Véget ért a tanév (már ahol persze, mert Franciaországban például még július első hetében is mennek a gyerekek) Viszont a hőmérő higanyszála egyértelműen 30 fok körül mozog. Ebben a nyári időben  inkább a könnyen, egyszerűen, és gyorsan elkészíthető ételeket kedvelem. A paradicsomhoz “főződő” szerelmemet már korábban is említettem,… Tovább »

EGYSZERŰ PARADICSOMSALÁTA

A paradicsom főleg a meleg tavaszi és nyári napokon a tányérok egyik állandó zöldsége. A gyönyörű harsány színe, és finom íze még az olykor-olykor borongósabb napokon is napfényt csal az életünkbe. Persze ez nem igaz a decemberben a szupermarketek polcain található paradicsomnak csúfolt példányokra, amelyek íze még csak köszönőviszonyban sincs az igazi paradicsomok ízével. Tél idején jobban… Tovább »

Mindenmentes toszkán paradicsomleves (glutén-, liszt-, tojás-, tej-, hozzáadott cukormentes)

A paradicsomleves egy olyan étel, aminek mindig “szezonja” van. Akár télen, akár nyáron. Így tavasz tájékán a borongósabb időkben egy kis nyarat varázsol a tányérunkba, nem csak az ízével, hanem a kellemes és üde színével is. Ehhez a leveshez a megszikkadt kenyereket is remekül fel tudjuk használni, hiszen pont arra van hozzá szükség! Kínálhatjuk hidegen,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!