Chez Sandra

MINDENMENTES PALACSINTA I. (GLUTÉN-, TOJÁS-, TEJMENTES )

A nemrég feltett tojás-, és tejmentes palacsintás poszt után sokan kerestek meg azzal, hogy jó lenne ha egy olyan verzió is készülne amiben glutén sincs. A “hagyományos” palacsintát szinte mindenki szereti, ám sokan a diétájuk miatt le kell, hogy mondjanak róla. Ez a palacsinta azonban a glutén-, tej-, tojásmentes diétákban is fogyasztható, hozzáadott cukrot nem… Tovább »

TOJÁS- ÉS TEJMENTES PALACSINTA I.

Minap barátnőm azzal a kérdéssel keresett meg, hogy tudok-e tojás nélküli palacsintareceptet adni neki? Elsőre passzoltam a kérdést, majd kisebb gondolkodás és a már meglévő receptek (quinoalisztből készült gluténmentes palacsinta, és  teljes kiőrlésű palacsinta) átnézése és összevetése után egy nagyon finom, és könnyűt sikerült készíteni. Mivel sajnos családunkban is van tojásallergiás, a palacsintát pedig mindenki… Tovább »

HAJDINAPALACSINTA – Crêpes au sarrasin (glutén- cukor- hús-, tejmentes)

A crêpesek különösen népszerűek egész Franciaországban. A különböző régiókban lévő crêpekben közös, hogy az összetevők között lisztet, tojást, tejet, vajat, és egy csipet sót találhatunk. A crêpesnek általában két típusa van: az édes palacsinta (crêpes sucrées), amely búzalisztből készül és enyhén cukrozott. a másik a sós galette (crêpes salées), amely hajdinalisztből készül, és édesítés nélküli…. Tovább »

TELJES KIŐRLÉSŰ PALACSINTA

A palacsinta az egyik olyan étel, amire szerintem egyszerűen senki nem tud nemet mondani. Nálunk a gyerekek nagyon szeretik akár reggelire, akár ebédre. De még vacsorára is tudják enni. A palacsintában az a remek, hogy lehet akár édes, akár sós tölteléket belerakni.Sokáig fehér és teljes kiőrlésű liszt keverékével készítettem, mostanra már csak teljes kiőrlésű lisztből… Tovább »

TÁRKONYOS CSIRKÉS PALACSINTA

A palacsinta a nagy klasszikusok közé tartozik. Édesen a gyerekeknek szinte bármilyen étkezésre nyerő, Mi felnőttek sósan is és édesen is szeretjük. Sokszor készül hortobágyi húsos palacsintának is, most azonban egy másfajta ízkompozícióval készült. Finom, gyorsan elkészíthető, laktató fogás.  Előre is elkészíthető, ebben az esetben kínálás előtt csak a sütőbe kell gyorsan betenni, és 15-20… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!