Chez Sandra

Rozmaringgal sült padlizsán (low carb és mindenmentes*)

Több padlizsános recept található már a blogon, van mikor köretként, van mikor krémként vagy salátaként kerül asztalra. Most is egy nagyon egyszerű, kevés hozzávalós gyors változata készült. Próbáljátok ki, mert nagyon finom és nem mellékesen low carb és *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban is könnyen fogyasztható!       HOZZÁVALÓK 1… Tovább »

MINDENMENTES padlizsánkrém – Padlizsánkrém II (low carb, glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

A múltkori tepsis padlizsán receptje alapján egy fantasztikus szendvicskrém készült. Ha reggelire szeretnénk, érdemes elkészíteni már előző este, hogy kellőképpen össze tudjanak érni az ízei! A padlizsán elkészítésénél fontos, hogy vagy króm, vagy fa evőeszközzel nyúljunk csak hozzá, különben könnyen befeketedik a padlizsán húsa! Tökéletes szendvicskrém, akár a reggeli vagy esti pirítósra kenve, akár vendégváró… Tovább »

MINDENMENTES török padlizsánsaláta

Ritkán készült eddig padlizsán itthon, akkor is inkább padlizsánkrém formájában. De a múltkori  mennyei mindenmentes sült padlizsán után megfogadtam többet fogok készíteni, mert szeretjük. Most egy nagyon finom joghurtos-petrezselymes salátaként/köretként került asztalra. Frissensültek, halak mellé kiválóan illik. Mindenmentes, így a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 2 közepes padlizsán 2 dl növényi joghurt… Tovább »

Mindenmentes sült padlizsán (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

Akár egy könnyű ebédnek, akár vacsorának kiváló ez az egyszerűen elkészíthető sült padlizsán. Egy pohár száraz fehérbor tökéletesen illik hozzá! Mindenmentes, így a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban is könnyen fogyasztható!   HOZZÁVALÓK 2 közepes méretű padlizsán 1 fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma 4 kis rozmaringág 2 ek olívaolaj só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió… Tovább »

MOZZARELLÁS PADLIZSÁNKRÉMLEVES – VELOUTÉ D’AUBERGINE ET MOZZARELLA (liszt-, glutén-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes)

Már többször említettem, hogy a franciák a levest általában krémleves formájában fogyasztják, és leginkább vacsorára. Egy ilyen könnyű, de mégis kellőképpen laktató mozzarellás padlizsánkrémlevest hoztam, amely elkészítése nagyon egyszerű, és cseppet sem időigényes. A liszt-, glutén-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 2 padlizsán 1 liter zöldségalaplé 1 salotta hagyma 1 fokhagymagerezd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!