Chez Sandra

KÁPOSZTÁS-ALMÁS BATYU (LISZTMENTES)

Elsőre lehet kicsit meghökkentő a párosítás, de hátha pont ezért fogjátok kipróbálni! A “sütemény” tésztáját a káposztalevél adja, az alma pedig a mandulával együtt a töltelék. A káposztás kosarat nem kell megenni ha valaki ódzkodik tőle, bár szerintem fantasztikusan passzolt az almához. A díszítéshez használt natúr joghurtot elhagyva: a glutén-, liszt-, tojás-, tej-, húsmentes diétákban… Tovább »

GLUTÉNMENTES PIZZA I (HAJDINA- ÉS RIZSLISZTBŐL)

  Egy újabb, gyors, kelesztés nélküli pizza – előzőt itt találjátok -, jelen esetben gluténmentesen, hajdina és rizslisztből. Nagyon gyorsan kész, mert nem igényel dagasztást és pihenőidőre sincs szükség.  Ha nem jutunk rizsliszthez, el lehet készíteni anélkül is, ebben az esetben 250 gramm hajdinalisztet használjunk.  A tésztába ízlés szerint keverhetünk aprított bazsalikomot, oregánót, vagy egyéb… Tovább »

VARGABÉLES (ÜVEGTÉSZTÁBÓL) – GLUTÉN-, CUKORMENTES

A túrós finomságoknak se szeri se száma. Nagyon finomak akár túrós krémeknek, akár tortáknak is. A családunk is nagyon kedveli, a vargabélest is. Most azonban kissé megkurtítva (réteslap mínusz, cérnametélt mínusz)), de egy kevés piros bogyós vegyes gyümölcsökkel megbolondítva  egy fenséges új desszertet sikerült készíteni. Nyírfacukorral készülő, glutén-, húsmentes diétákban fogyasztható!  HOZZÁVALÓK 100 gramm üvegtésztacsipetnyi só2… Tovább »

ZÖLDSÉGES HALGOMBÓCOK ZÖLDFŰSZERES HÁZI KEFIRREL ÉS QUINOÁVAL (glutén-, liszt-, hozzáadott cukormentes)

Szeretjük a különböző gombócokat, készültek már lazacból paradicsomos szósszal, egybesütve stefánia vagdaltnak, pestos báránygolyók, stb.. Most többféle zöldséggel és vörös márnából készült egy finom, laktató de könnyű fogás zöldfűszeres házi kefirrel és quinoával. A liszt-, glutén,- cukormentes diétákba fogyasztható!       HOZZÁVALÓK (20 db gombóchoz) 2 közepes sárgarépa 150 gramm karfiol 400 gramm cukkini 250… Tovább »

AZ EREDETI FRANCIA BRIOCHE

A francia reggelik egyik rendszeresen feltűnő finomsága a brioche (ejtsd briós). Ez a kalácshoz nagyon hasonlító édes finomság belül fehér és omlós, kívül azonban barna, és ropogós. Már magában egy finom – bűnös fogás- aminek élvezetét már csak azzal tudjuk tetézni, ha otthon, saját kezünkkel – és ha módunk van akkor a gyerekek kezeivel együtt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!