Chez Sandra

SÜTŐTÖK FASÍRT (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

Az őszben az egyik legjobb dolog a sütőtök. És ez a “fasírt” pedig az egyik legjobb ami a sütőtökből készülhet. Igazi őszi, téli ízkavalkád fél óra alatt. A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 300 gramm sütőtök1 nagy tojás2 púpos evőkanál kukoricakeményítő1 nagy csipet só1/2 kk őrölt bors1/2 kk őrölt… Tovább »

TOJÁS- ÉS TEJMENTES PALACSINTA I.

Minap barátnőm azzal a kérdéssel keresett meg, hogy tudok-e tojás nélküli palacsintareceptet adni neki? Elsőre passzoltam a kérdést, majd kisebb gondolkodás és a már meglévő receptek (quinoalisztből készült gluténmentes palacsinta, és  teljes kiőrlésű palacsinta) átnézése és összevetése után egy nagyon finom, és könnyűt sikerült készíteni. Mivel sajnos családunkban is van tojásallergiás, a palacsintát pedig mindenki… Tovább »

PÁRMAI SONKÁVAL SÜLT KÖRTE

A nyári melegben az egyik nagy kedvencünk a sonkába tekert sárgadinnye friss borssal meghintve. A nyár elmúltával – nem beszélve a sárgadinnye szezon leköszöntéről – ez a fogás most kissé átalakult: a sárgadinnye körtére cserélődött, a nyers sonka pedig sütőbe került. Az eredmény egy kellemesen fanyar, sós, és mégis édes finomság. A glutén-, liszt-, tojás-,… Tovább »

CSOKOLÁDÉTORTA (NYÍRFACUKOR, LISZT-, GLUTÉNMENTES)

Valami nagyon csokoládés, lisztmentes, gyorsan elkészülő édességre vágytunk. Ezen kritériumokat szem előtt tartva egy finom, csokoládés, nyírfacukorral édesített liszt- és gluténmentes tortát készítettünk a gyerekekkel közösen.  HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához) 2 egész nagyobb tojás1 tk vaníliaaroma1 csipet só40 gramm nyírfacukor40 gramm darált mogyoró40 gramm cukrozatlan holland kakaó1 marék csokoládépasztilla40 gramm vaj ELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a… Tovább »

Vörösboros marhavese – Rognons de bœuf au vin rouge (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Egy hétvégi barátozós csevej alkalmával került szóba a “rognons”, vagyis a vese. Érdekes mód eddig még nem készítettem, pedig milyen egyszerű, és nagyszerű étel is. Ezt pótolván egy mennyei vörösboros, gombás marhavesét készítettem glutén-, liszt-, tej-, és tojásmentesen, nem utolsó szempontként villámgyorsan – 10 perc alatt -. HOZZÁVALÓK 500 gramm marhavese 100 gramm gomba (champignon de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!