Chez Sandra

Bûche de Noël – karácsonyi fatörzs (glutén-, szója-, laktóz-, fehér cukormentes

A francia karácsonyi asztal nélkülözhetetlen karácsonyi édessége a “Bûche de Noël”, ami nem más mint egy piskóta tekercs bevonva krémmel, vagyis a fatörzstorta. Elkészítése nem nagy ördöngősség, kell hozzá egy piskótakerecs, és egy jóravaló krém, amit otthon, tokkal-vonóval, díszítéssel kevesebb mint egy óra alatt könnyedén elkészíthető! (és ebben benne van már a mosogatás is!) Amire… Tovább »

Almás-körtés morzsasüti (MINDENMENTES, LOW CARB*)

A crumble, avagy morzasütihez fűződő szerelmem azt hiszem kijelenthetem, hogy örökké fog tartani. Nem kell sokat bíbelődni vele, csak összevágjuk a gyümölcsöket, a tetejére morzsoljuk a “tésztát”, és már mehet is a sütőbe.   *Low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, szója-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!     HOZZÁVALÓK   3 db… Tovább »

#hellóősz avagy kecskesajtos-fügés tartelette (glutén-, szója-, tojásmentes)

Kecskesajt és füge, az ősz egyik remek párosa. Leveles tésztával kiegészítve pedig egy finom, elronthatatlan, húsz perc alatt lazán elkészíthető húsmentes fogás is lehet belőle.    Tésztától függően a glutén-, szója-, és tojásmentes diétákban fogyasztható!           HOZZÁVALÓK   1 csomag leveles tészta (nálam hűtött, nem fagyasztott)kb 60 gramm friss kecskesajt6 kocka… Tovább »

MINDENMENTES őszi fügés szőlős saláta

Magában, vagy akár frissen sült húsok mellé köretként is nagyon megállja a helyét a zöldsalátából és valamilyen őszi gyümölcsből készített fogás. Jelen salátába feldarabolt füge, és szőlő került a saláta mellé, a tetejére pedig szeletelt mandulát szórtam, ami remekül kiegészítette az ízeket. Én egy kevés dióolajjal és frissen őrölt tarka borssal dobtam fel, de ha nem fontos… Tovább »

QUINOA PALACSINTA – Crêpes à la farine de quinoa (GLUTÉN-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Ismeritek a quinoát? Nem? Én már szerencsére igen. És nagyon megkedveltem. A quinoa nem egy új keletű növény. Ezt a diós, kellemes ízű magot az inkák aranyának is nevezik. A quinoa, azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül tápláló is. Nem gabona, hanem a chenopodium növénycsalád gyümölcse, így a GLUTÉNMENTES TÁPLÁLKOZÁSBAN fogyasztható! Könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!