A francia karácsonyi asztal nélkülözhetetlen karácsonyi édessége a “Bûche de Noël”, ami nem más mint egy piskóta tekercs bevonva krémmel, vagyis a fatörzstorta. Elkészítése nem nagy ördöngősség, kell hozzá egy piskótakerecs, és egy jóravaló krém, amit otthon, tokkal-vonóval, díszítéssel kevesebb mint egy óra alatt könnyedén elkészíthető! (és ebben benne van már a mosogatás is!) Amire… Tovább »
Bûche de Noël – karácsonyi fatörzs (glutén-, szója-, laktóz-, fehér cukormentes
A francia karácsonyi asztal nélkülözhetetlen karácsonyi édessége a “Bûche de Noël”, ami nem más mint egy piskóta tekercs bevonva krémmel, vagyis a fatörzstorta. Elkészítése nem nagy ördöngősség, kell hozzá egy piskótakerecs, és egy jóravaló krém, amit otthon, tokkal-vonóval, díszítéssel kevesebb mint egy óra alatt könnyedén elkészíthető! (és ebben benne van már a mosogatás is!) Amire… Tovább »

A crumble, avagy morzasütihez fűződő szerelmem azt hiszem kijelenthetem, hogy örökké fog tartani. Nem kell sokat bíbelődni vele, csak összevágjuk a gyümölcsöket, a tetejére morzsoljuk a “tésztát”, és már mehet is a sütőbe. *Low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, szója-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 3 db…
Kecskesajt és füge, az ősz egyik remek párosa. Leveles tésztával kiegészítve pedig egy finom, elronthatatlan, húsz perc alatt lazán elkészíthető húsmentes fogás is lehet belőle. Tésztától függően a glutén-, szója-, és tojásmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 1 csomag leveles tészta (nálam hűtött, nem fagyasztott)kb 60 gramm friss kecskesajt6 kocka…