Chez Sandra

EPRES MENTÁS MASCARPONE TORTÁCSKÁK

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ 1 egész tojás20 deka porcukor6 deka RAMA30 deka teljeskiőrlésű liszt2 deci tej1 sütőpor3 evőkanál méz A KRÉMHEZ 250 gramm mascarpone10-12 mentalevél10 deka eper1 ek vaníliaaroma2 csapott ek. barna cukor1 evőkanálnyi zöld citrom leve ELKÉSZÍTÉS A sütőt bekapcsoljuk 200Cfokra. A tojást a porcukorral és a RAMAval kikeverjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a… Tovább »

PARADICSOMOS MOZZARELLÁS VENDÉGVÁRÓK

Ez a paradicsomos sósság is azt hiszem a többször elkészítendők közé kerül. Nagyon gyorsan elkészül, és a kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele. És az íze… Valami mennyei. Megmondom őszintén, napok óta rá vagyok kattanva a pizza témára.(Igazából nagy kutatómunkában vagyok vékony, hólyagos pizza témában, remélem hamarosan erről is írhatok postot)!    De vissza ehhez a “recepthez”. Az… Tovább »

NÁPOLYI HÚSGOMBÓC (tej-, gluténmentes)

Azt hiszem végérvényesen kijelenthető, hogy itt a tavasz. Az egyre erősebb napsugarak a tányérra is csalogatja a finomabbnál finomabb ételeket. A paradicsom, a bazsalikom, és a parmesan egytől-egyig a lelkünknek is jót tesz. Ettől a finom ebédtől – esetleg vacsorától – “a hasunkban is kisüt a nap”. Tészta és parmezán nélkül a tej-, gluténmentes diétákban… Tovább »

GNOCCHI – VARIÁCIÓK EGY RECEPTRE

Gnocchi [ejtsd: nyokki], vagyis olasz krumplinudli az olasz konyha egyik remekműve. Az olasz gnocco szó amellett, hogy azt jelenti, gombóc, nudli, ostoba emberre is utalhat.   A gnocchi igazi római  “felfedezés”. Bár az olaszországi étlapokon egytől-egyig fellelhető, mégis Rómában számít manapság ritkaságnak. A régi Rómában csütörtökön, Jupiter napján fogyasztották. Az “igazi” régies éttermek mind a mai… Tovább »

PETREZSELYMES-FOKHAGYMÁS SPAGETTI

Szeretem a tésztákat. Finom, gyors, laktató. Általában a teljes kiörlésűt veszem, de most megakadt a szemem egy petrezselymes fokhagymáson: Hozzávalók: 1 dl főzőtejszín 4 deci tej 10-15 deka reszelt sajt (a különböző maradékok épp jók erre a célra) 2 nagy gerezd fokhagyma bors só provence-i fűszerkeverék szerecsendió 5 deka vaj petrezselymes fokhagymás tészta Elkészítés: A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!