Chez Sandra

MINDENMENTES PULYKA OSSOBUCO

A nemrég feltett ünnepnapok felsorolása között szerepelt, hogy november 26.-a a szerelmi vallomás napja. Hát ha valami ennek a kifejezésére alkalmas, akkor az egy finom pulyka ossobuco és egy – a főzéskor is használt – fehérbor az. Megmondom őszintén, hogy igazából nem is tudom, hogy mi a “rendes” neve, mert mindenhol másként szerepel. Van ahol “osso… Tovább »

LÉLEKMELENGETŐ PARADICSOMLEVES (gluténmentes)

Ezt az igazi lélekmelengető finomságot nem csak a gyerekek kanalazzák szívesen, ebben a borongós időben ez a leves egy kis nyári napsütést csal a lelkünkbe is.   Az elkészítése nagyon egyszerű, fél óra alatt elkészíthető, úgyhogy ajánlom mindenkinek.     Ezért is örültem a SparChef 10/4 fordulójának, ahol az 5 kötelező hozzávaló a következő volt: olívaolaj,… Tovább »

Tej- és tojásmentes grissini

A grissini (ejtsd: grisszini) egy kis rágcsálnivaló, melyet az olaszok leginkább előételként, bor mellé fogyasztanak. Készülhet ízesítés nélkül (csak sóval) köménymaggal, rozmaringgal, vagy bármilyen egyéb fűszerrel is ízesíthetjük. Ezek a gyorsan elkészíthető finom rudacskák kívül kissé ropogósak, belül pedig finom puhák és rugalmasak. Mivel nem tartalmaznak sem tojást sem pedig tejet, így a kisgyerekek kezébe… Tovább »

CITROMOS RISOTTO MENTÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )

A nagy nyári kánikulában mi is esne jobban mint valami citromos mentás könnyű fogás… Hát még ha ezt főételként is fogyaszthatjuk egy pohár hűvös fehérborral. Glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes!     HOZZÁVALÓK   30 dkg rizs, (Arborio) 1 l alaplé (zöldség) 5-6 szál citromos kakukkfű egy nagy marék menta 2+1 nagy citrom… Tovább »

ZSEBES MOZZARELLA

HOZZÁVALÓK 1 mozzarella korong1 paradicsombazsalikom levelek1 evőkanál borecet ELKÉSZÍTÉS A mozzarellát bevágdossuk, a mélyedésekbe tesszük a megmosott és cikkelyekre vágott paradicsomot. Meglocsoljuk a borecettel és bazsalikommal tálaljuk MEGJEGYZÉS Olívaolajat is használhatunk borecet helyett abban az esetben ha a savanykás íz helyett valami mást akarunk. ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!