Chez Sandra

CUKKINI GRATIN (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

Egyszerű, (liszt-, glutén-, tojásmentes, hozzáadott cukor nélkül készülő) sonkás cukkinitekercsek fetasajttal töltve. Könnyen, egyszerűen el(ő)készíthetőek, tálalás előtt fél órával csak sütőbe toljuk, s mire megterítünk már tálalhatjuk is.       HOZZÁVALÓK (1 főétel vagy 2 előétel) 1 kisebb cukkini 2 szelet csirkemellsonka 50 gramm reszelt mozzarella 10 gramm vaj 40 cl tej 50 gramm… Tovább »

RICOTTÁS STANGLI

A sajtos stangli a családi kedvencek között szerepel. A sósságok között is kiemelkedő helyet foglal el , bár egy-két pogácsa felveszi  vele a versenyt. Bár most tönkölybúza lisztből készült sütőporral, de a ricottának köszönhetően egy habkönnyű rudacska lett a végeredmény. HOZZÁVALÓK 250 gramm tönkölybúza liszt (TGL 300)250 gramm ricotta1 tojás +1 a tetejére1 ek só150… Tovább »

CSŐBEN SÜLT ZÖLD KARFIOL (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

Szeretjük az olyan ételeket aminek a hozzávalóit elég csak egy tálba tenni, egy kis szószt ráönteni és már lehet is sütni. Nah a most következő épp ilyen. Bár a családi recepttárban fellelhető a húsos verziója is, de mostanság inkább hús nélkül kerül asztalra. A glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK   2 maréknyi zöld… Tovább »

PARADICSOMMAL SÜLT MOZZARELLA

Félreérthetetlenül elmondható, hogy bizony itt a nyár. Véget ért a tanév (már ahol persze, mert Franciaországban például még július első hetében is mennek a gyerekek) Viszont a hőmérő higanyszála egyértelműen 30 fok körül mozog. Ebben a nyári időben  inkább a könnyen, egyszerűen, és gyorsan elkészíthető ételeket kedvelem. A paradicsomhoz “főződő” szerelmemet már korábban is említettem,… Tovább »

ZSEBES MOZZARELLA

HOZZÁVALÓK 1 mozzarella korong1 paradicsombazsalikom levelek1 evőkanál borecet ELKÉSZÍTÉS A mozzarellát bevágdossuk, a mélyedésekbe tesszük a megmosott és cikkelyekre vágott paradicsomot. Meglocsoljuk a borecettel és bazsalikommal tálaljuk MEGJEGYZÉS Olívaolajat is használhatunk borecet helyett abban az esetben ha a savanykás íz helyett valami mást akarunk. ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!