Chez Sandra

Maradékhasznosítás: hachis parmentier (mindenmentes*)

Már szerepel a blogon egy hachis parmentier – vagy magyarul pásztorpite – recept, most azonban a maradéhasznosítás, ezen belül is  a húsleves hasznosítás jegyében következik egy remek verziója. Érdemes a vasárnapi húslevest már elkészíteni szombaton jó sok marhahússal, mert akkor másnap 10 perc munkával (a krumpli főzési idejét nem számolva)  könnyedén összerakható ez a remek,… Tovább »

TORMÁS ZELLERKRÉM (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS,- HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A vasárnapi húslevesből több új ételt készítettünk már. A hús – vagy zöldség – levesben főtt zellerből keverjünk a reggeli vagy esti pirítósunkra, kétszersültünkre kenhető krémet egy kis tormával pillanatok alatt.   A krém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!     HOZZÁVALÓK 200 gramm (hús)levesben főtt zeller 1 ek natúr… Tovább »

BABKRÉMLEVES GOUDÁS TARTELETTE-TEL (glutén-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A sparchef-re készült ez az újabb finomság, de a csillagozott tételek között szerepel majd! A mostani 5 fix hozzávaló: olaj, vörös bab, joghurt, mustár, gouda sajt. És ami Nálam készült belőle:  BABKRÉMLEVES GOUDÁS TARTELETTE-TEL Gondolom másnak is ismerős a helyzet: a vasárnapi mennyei húsleves a harmadik-negyedik napon már a fülünkön jön ki. De egy kis… Tovább »

FEKETE ERDŐS BEJGLI TÁL

A karácsony elmúltával bizony más is jár(t) már úgy, hogy rá sem bír nézni a bejglire. És ekkor tájra bizony már eléggé szikkadt is. Viszont beáztatva, és édesen krémes csokoládéval és piros gyümölcsökkel egy újabb finomságot készíthetünk belőle ripsz-ropsz. Íze a fekete erdő tortára hajaz, de mégis gyorsabban kész lehetünk vele. Szóval, íme a recept:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!