Chez Sandra

Mustáros kakukkfüves májsült 20 perc alatt (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Sokáig nem igazán készítettem májas ételeket, az utóbbi időben (mióta sikerül tényleg szép, és ízletes májhoz jutni a hentesnél) viszont többször is fogyasztjuk. A múltkori zöldséges májsült után most egy nagyon finom, omlós fogást készítettem egy kevés mustárral, friss kakukkfűvel és ízletes paradicsommal. Nagyon gyorsan elkészül, és nincs másra szükség hozzá mint egy sütőre, sütőtálra… Tovább »

Zöldséges májsült 20 perc alatt (LOW CARB, MINDENMENTES)

Gyorsan, egyszerűen, alig fél óra alatt elkészíthetünk ebédre, vagy akár vacsorára is egy ízletes fogást. Semmi másra nincs szükség hozzá, csak egy serpenyőre és néhány hozzávalóra! Nálam most gomba, hagyma, olívabogyó és paradicsom került bele. De el tudom képzelni brokkolival, zöldborsóval, spárgával, cukkinivel is. Épp mi van otthon. Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-,… Tovább »

MINDENMENTES resztelt máj rozmaringgal

Mostanában egyre többször kerül asztalra máj ilyen-olyan formában. A kacsamájból készült májkrém nagyon nagy kedvenc, főleg mióta mandulatejszínnel készítem, így szerencsére mindenki fogyaszthatja már a családban. A mostanság sokat készülő kedvenc a resztelt máj, amibe az utóbbi időben nem csak majoránna, hanem már rozmaring is kerül. Hát mit ne mondjak, annyira finom, hogy nem tudjuk… Tovább »

Májjal töltött gombafejek (mindenmentes)

Akár egy gyors ebédet szeretnénk akár egy gyors vacsorát, érdemes elkészíteni ezeket a májjal töltött gombafejeket.   Az külön jó benne, hogy előre is előkészíthetőek – hűtőben elállnak – és akár vendégeknek, akár egy bevásárlásból hazatérve is ripsz-ropsz megsüthetőek. Hazaérvén csak betoljuk a sütőbe a tálat, és mire kipakolunk és elrendezzük a vásárolt dolgainkat már… Tovább »

Májsült zöldbabos avokádós salátával (LOWCARB, MINDENMENTES)

  A máj a szervezet számára sok hasznos tápanyagot tartalmaz: nagy számban megtalálható benne a vörösvérsejtek termeléséhez szükséges B12-vitamin, a vas és a cink. A terhességre készülők és a várandós kismamák ne fogyasszanak májat, mert az A-vitamin nagy mennyiségben a szervezetbe kerülve a magzatnál fejlődési rendellenességeket okozhat. A vashiányban és vérszegénységben szenvedők számára, viszont egyike… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!