Chez Sandra

TARHONYÁS HÚS

A krumplis tészta és grízes tészta után/ mellett következzen egy újabb menzakaja, a TARHONYÁS HÚS… Sokan szeretik, kevesebben nem, de a nem szeretők között nagy számban vannak, akik “katonai élményből” adódóan nem… Ők ugyanis azt mondják, hogy anno a katonaság alatt sokat ettek belőle, és megutálták. De Én katona nem voltam, menzás igen, és ez… Tovább »

KRUMPLIS TÉSZTA, GRÁNÁTOS KOCKA, GRENADIRMARS (glutén-, tej-, tojásmentes)

  Krumplis tészta, gránátos kocka, grenadirmars … minden elnevezés ugyanazt takarja: krumplis és tészta alkotta egyveleg, mely az osztrák-magyar konyha találmánya. Ausztria nagy részén kolbásszal készülő étel, míg az egykori magyar tartományban, Burgenlandban és nálunk húsmentesen , hagymából és burgonyából készül.  A grenadírmars (gránátos induló) elnevezése nagy valószínűség szerint az Osztrák-Magyar monarchia idején kapta. A tábori konyhán… Tovább »

MINIMAL LECSÓ

Gondolkodtam rajta, hogy ennek a bejegyzésnek a TEJSZÍNNEL ÉS NARANCCSAL KÉSZÜLT PULYKAHÚSOS LECSÓ TEJSZÍN, NARANCS ÉS PULYKAHÚS NÉLKÜL címet adjam, vagy a CITROMOS LECSÓ CITROM NÉLKÜL-t,  de kissé otrombán nézett ki. De azt hiszem méltán átfogta volna a post lényegét. Így maradt a számomra oly kedvelt verzióra igaz MINIMAL LECSÓ. Elkészült az idei év utolsó lecsója…. Tovább »

RAKOTT PALACSINTA

Hozzávalók: 2 tojás 30 dkg teljeskiőrlésű liszt 3 dl tej 1 dl szódavíz egy csipet só 1 kávéskanál barna cukor a sütéshez: 2-4 evőkanál olíva olaj 15 deka őrölt mandula 3 csomag bourbon vaníliás cukor áfonya lekvár creme fraiche Elkészítés: A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a teljeskörlésű liszttel egy tálban csomómentesre… Tovább »

NOKEDLI – TOJÁSOS NOKEDLI

Nokedli ami nem ragad-tapad össze? És a konyhát sem kell gyaszatolni utána. Álom, édes álom… De itt egy recept, ami bár nem mosogat el maga után, de tényleg csak minimális szennyest csinál. Megmondom őszintén Én azért nem igazán szeretek nokedlit/galuskát csinálni, mert olyan “koszos” és macerás… Több receptet is átnéztem, mert eddig csak az “egy kis ez, egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!