Chez Sandra

TRICOLOR APERITIF

Nemzeti ünnepre, nemzeti csíkokat! HOZZÁVALÓK 1 db uborka2+1 db paradicsom1 db fokhagymagerezd4 ek túró1 ek tejföl2 csipet só, bors ELKÉSZÍTÉS Az uborkát és egy paradicsomot kockázzunk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 15 percet. A levét öntsük le, pürésítsük, majd tegyük félre. Két paradicsomt tegyünk lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjjukat. Tegyük egy… Tovább »

PAPRIKÁS KRUMPLI – KRUMPLIPAPRIKÁS

A hűvösebb idő beköszöntével bizony többször kerül az asztalra nehezebb és tartalmas étel. Az egyik ilyen a paprikás krumpli. Van aki kolbásszal készíti, van aki virslivel, van aki mindkettővel.  Abban azonban mindenki közös nevezőre jut, hogy igazi magyaros étel a maga paprikás, laktató valójával.   Ezért is hívták régebben a szegények ételének, de a tehetősebbek… Tovább »

MARHAPÖRKÖLT

Finom omlós húsú marhafalatok…. hmmmm… igen ez a mi jó öreg marhapörköltünk. Megoszlanak a vélemények, valaki azt mondja kell bele paradicsom és/vagy paprika, valaki szentül meg van győződve róla, hogy nem, semmiféleképpen sem kell bele. Az “igazi” körettel kapcsolatosan is vannak “táborok”: nokedli, főtt burgonya, stb… Nálunk általában a köret hozzá vagy tk lisztből készült… Tovább »

GULYÁSLEVES

Külföldön az egyik legismertebb magyar ételek egyike a gulyásleves. Ez személyes tapasztalatom is, amint meghallották, hogy magyar vagyok, nagyon hamar előjött a “gulás” téma. Azt hiszem joggal is “híres”, mert ez a leves tényleg nagyon finom, laktató, és az elkészítése sem bonyolult, csupán időigényes. Egységes receptet nem igazán lehet rá írni, mert ahány ház, annyi… Tovább »

KEKSZES NUDLI

Ritkán készítek nudlit, pedig gnocchi, és a szilvás esetleg sárgabarackos gombóc gyakori vendég nálunk.  Emlékszem, nagymamám kiskoromban kacsazsíron forgatta meg a gombóckákat, végül enyhén megsózta, és sokszor még forrón csipegettük magunkba. A másik nagymamám (sváb származása kiütközik ebben is) mákba, vagy darált zsemlemorzsába forgatta meg, végül lekvárral, vagy porcukorral megszórva kínálta. Ezt is szerettük nagyon,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!