Chez Sandra

SÜLT TÚRÓTORTA (fehér cukor-, glutén- és lisztmentes)

Ez az isteni túrótorta, aminek a receptjével egy tartozást rovok le. Többen kérték már a receptet, és amikor azt mondtam, hogy itt fent van… Hát most láttam, hogy tévedtem. De most pótolom. Szóval, álljék itt egy “LEG” kategóriába tartozó sütemény receptje. Több okból is LEG, mert: – LEGalább havonta egyszer biztos, hogy meg kell csinálnom… Tovább »

PAPRIKÁS CSIRKE (GLUTÉN-, TOJÁSMENTES)

  HOZZÁVALÓK   csirkecomb (alsó és/vagy felső igény és esetlegesen további felhasználás szerint)1 póréhagymagomba3-4 evőkanál olívaolaj1 evőkanál édesnemes pirospaprika2 dl tejföl1 ek kukoricakeményítősó, bors, köménymag ELKÉSZÍTÉS   A csirkecombokat mossuk meg. A póréhagymát a gombával együtt aprítsuk fel, és a felhevített olívaolajon, pároljuk üvegesre. Húzzuk félre, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a köménymagot és… Tovább »

KAKAÓS CSIGA I.

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 3 dl tej, 1 csomag szárított élesztő, 2 tojássárgája, 5 dkg porcukor, csipetnyi só A TÖLTELÉKHEZ 8-10 dkg kakaópor, 10-15 dkg cukor A TETEJÉRE 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 dl tej ELKÉSZÍTÉS Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral keverjük simára, majd futtassuk… Tovább »

ZSEMLEGOMBÓC

HOZZÁVALÓK: kb.: 10 száraz zsemle 2 hagyma (1 póréhagyma) 3/4 l tej 4 tojás 10 dkg teljeskiörlésű liszt 1 ek só 2 kh bors (fehér) 3-4 ek szárított petrezselyem ELKÉSZÍTÉS: A zsemlét azonos nagyságú kockákra vágom. A hagymát felaprítom és egy pár kanál (4-5) olivaolajon üvegesre párolom. A hagymát a kockákra öntöm. A tojást és a tejet… Tovább »

EGYBEFASÍRT ALIAS STEFÁNIA VAGDALT

Hogy milyen a jó fasírt? Lehet egybesült és lehetnek golyók. Az alaprecept igazából nálam ugyanaz. Több emberrel is megkonzultáltuk, hogy ki hogy csinálja, és melyiket szereti? A “nyertes” az egybesült lett. És több ember a főtt tojás miatt az egybesültet választotta. Hát mindenkinek a saját döntése. Nálunk inkább az egybesült megy, és ha korongok is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!