Chez Sandra

MINDENMENTES GESZTENYEGOLYÓ (GLUTÉN-, LISZT, TEJ- TOJÁS, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A kókusz és mandulagolyók után szerettem volna valami hasonló ízűt csinálni. De az összes recept amit találtam sok, mi több rengeteg vajjal/margarinnal készült. Hát Én elkészítettem a teljesen vaj/margarin mentes változatot. Nyírfacukorral készül, glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes!   HOZZÁVALÓK 25 deka gesztenyemassza 25 deka darált mandula 1 kis rúd rumaroma 1 deci kókusztej 1 ek… Tovább »

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/2

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN sorozatunk második részéhez értünk. Az előző postban bemutattuk hogy készítsünk házi tejből túrót.  A mostani részben abba kaphattok betekintést, hogy kész, a francia boltokban – biztosan – kapható tejtermékből, a faisselleből hogyan nyerhetünk magyar túrónak megfelelő finom morzsálódó finomságot.Továbbra is a házi túrókészítés egy… Tovább »

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/1

Sajnálatos módon Franciaországban még mindig nem árulnak túrót. Mivel családunk nagy túrószerető, így megpróbálkoztam itthon vele. Nem nagy ördöngösség az elkészítése, és nagyon jó lett. A tiszta munkaidő nem több 5 percnél. Ha adott mennyiséget akarunk csinálni, arra ügyeljünk, hogy 1 liter tejből kb. 20 dkg túró lesz.     HOZZÁVALÓK 1 liter házi tej… Tovább »

RÉTES

Ismerjük a gyerekdalt: Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Dehogynem, mert a rétes jó, a rétes finom! A rétest szerintem senkinek sem kell bemutatni. Magyarország, és a sógorország (Ausztria) is híres a réteséről. A rétes elkészítése nagyon egyszerű, a töltelékeknek csak a képzeletünk szab határt.   Egy a lényeg ahogy a mondás tartja: a jól… Tovább »

MARHAPÖRKÖLT

Finom omlós húsú marhafalatok…. hmmmm… igen ez a mi jó öreg marhapörköltünk. Megoszlanak a vélemények, valaki azt mondja kell bele paradicsom és/vagy paprika, valaki szentül meg van győződve róla, hogy nem, semmiféleképpen sem kell bele. Az “igazi” körettel kapcsolatosan is vannak “táborok”: nokedli, főtt burgonya, stb… Nálunk általában a köret hozzá vagy tk lisztből készült… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!