Chez Sandra

10 perces túrós pohárkrém (glutén-, liszt-, laktóz-, fehér cukormentes)

A minap gyönyörű sárgájú tojásokat kaptam ajándékba. Igazi házi tojások voltak, egyenesen a tyúkok alól, ez látszott is rajtuk. Nem voltak túl nagyok, de a sárgájuk színét meglátva azonnal tudtam, hogy valami desszertbe kell hogy kerüljenek, és azt is, hogy nem lehet “elrontani” sem kakaóval, sem bármilyen színváltoztató hozzávalóval. Így készültek el ezek a pár… Tovább »

Lélekmelengető brokkoli krémleves rohanós napokra (Low carb, mindenmentes*)

Rohanós napokon főleg szeretem a gyorsan, és könnyedén elkészíthető krémleveseket. Nem kell hozzá sok hozzávaló, néhány zöldség, és fűszer, és max fél óra alatt már kanalazható is a melengető krémleves. Most nálunk brokkoliból, póréhagymából és zellergumóból készült, amit egy kevés brokkolicsírával és frissen őrölt tarkaborssal megszórva tálaltam. Ha nem szempont a tejmentesség, egy jó adag parmezánt… Tovább »

Minimum glutén-, szója és fehér cukormentes menüajánló egész hétre

Ha szereted előre megtervezni, hogy melyik nap mi legyen a menü, biztosan örülni fogsz ennek a minimum glutén-, szója-, és hozzáadott fehér cukormentes heti menüajánlónak. Recepteket a linkekre kattintva találtok!     foto Glutén-, liszt-, szója-, fehér cukormentes hétfő   DUPLA LENCSÉS: LENCSEKRÉMLEVES LENCSEFASÍRTTAL (glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes, nincs hozzáadott cukor) MINDENMENTES TONHALAS SALÁTA (glutén-, liszt-,… Tovább »

Almás-körtés morzsasüti (MINDENMENTES, LOW CARB*)

A crumble, avagy morzasütihez fűződő szerelmem azt hiszem kijelenthetem, hogy örökké fog tartani. Nem kell sokat bíbelődni vele, csak összevágjuk a gyümölcsöket, a tetejére morzsoljuk a “tésztát”, és már mehet is a sütőbe.   *Low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, szója-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!     HOZZÁVALÓK   3 db… Tovább »

MINDENMENTES provanszi békacomb

Nem egy hétköznapi alapanyag a béka. Az angolok által “csigazabálónak” és “békazabálónak” is titulált franciák – mondjuk erről annyit, hogy mint kiderült, a britek ősei fogyasztották először, már nyolcezer évvel ezelőtt – kedvelik, legtöbbször előételként fogyasztják, baguettel tunkolva a szaftját. Olyannyira “hétköznapinak” számít, hogy elkészített válatozata pl a nagyobb hipermarketek sima hűtős polcain ugyanúgy megtalálható… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!