Chez Sandra

Kougelhopf, kouglof – az eredeti elzászi kuglóf

Mint már megszokhattuk: ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Most egy francia tradicionális kuglóf, kougelhopf avagy kouglof receptet hoztam. Az elkészítése nem ördöngösebb mint egy átlag kelt tésztájúé, ha betartjuk a szabályait. A kelt tészta elég kényes dolog, nagyon sok minden befolyásolhatja a sikerességét: először is az ideális környezet hőmérséklete körülbelül 25°/30°C. Ha ez nincs meg,… Tovább »

KAKAÓS KUGLÓF

HOZZÁVALÓK 1 zacskó szárított élesztő 2 kávéskanál cukor 3 dl tej 50 dkg teljes kiőrlésű liszt  10 dkg fehér liszt csipet só 5 dkg porcukor 1 evőkanál vaníliaaroma 3 tojássárgája 10 dkg olvasztott vaj 5 dkg kakaó 2 evőkanál fahéj ELKÉSZÍTÉS Az élesztőt 2 kávéskanálnyi cukorral langyos tejben futtassuk fel.Közben mérjük ki a többi hozzávalót,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!