Chez Sandra

TOJÁSKRÉM (glutén- és liszt-, húsmentes)

A reggeli vagy esti pirítósra vagy akár vendégváró falatokra is kenhetjük ezt a mennyei tojáskrémet. A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Semmi flanc: tojás, vaj és fűszerek. Ja, és 10 perc!   A krém a glutén- és liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!     HOZZÁVALÓK (1 adaghoz v. 1 főre) 1 tojás 10… Tovább »

CÉKLA PESTO (low carb, glutén-, liszt-, cukor-, tojás-, húsmentes)

Könnyű vacsora vagy reggelikrém, amely nem csak ízével, hanem színével is elkápráztat. A salottától és bazsalikomtól kellő frissességű, a mogyoróolajtól pedig egy kis pikantériát kap. Hűtőben lezárva egy hétig is eláll! A glutén-, liszt-, cukor-,  tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 400 gramm főtt cékla 2 közepes salotta hagyma 1 marék friss bazsalikom 6 ek mogyoróolaj… Tovább »

ALMÁS-ROQUEFORT KRÉM (glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes)

Íme egy finom krém, melyet akár a reggeli meleg pirítósra is kenhetünk. Az alma és a roquefort sajt keverékét finoman lágyítja a hozzáadott creme fraiche és az édesítésre használt nyírfaporcukor vagy méz. A hozzáadott kevés bors csak felturbózza a kapott ízt. Az elkészítése nem igényel sok időt, viszont tálalás előtt érdemes 2-3 órára (vagy akár… Tovább »

LAZACKRÉM (glutén-, liszt-, tojásmentes)

A halak közül az egyik legkedveltebb fajta a lazac. Sok halat nem kedvelő ismerőstől hallottam már, hogy a halat nem szereti, de a lazacot igen. De a lazac is hal. De ahogy az egyik megfogalmazta: “A lazacnak nincs halíze!”. Jah, hát kérem szépen, ezzel nem lehet vitatkozni.  Ha pedig egy finom krém formájában kínáljuk friss… Tovább »

SZEZÁMMAGOS PETREZSELYMES PISTOU

Pesto, pistou … Ismerősek ezek a kifejezések? És hogy mi is a különbség a kettő között? A pistou fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból készül, és az különbözteti meg a pestótól, hogy nem kerül bele fenyőmag. A pistou-t leggyakrabban a provence-i pistou leves ízesítésére használják, amely babot, burgonyát, tésztát, paradicsomot tartalmaz, de ezeket a zöldségeket helyettesíthetjük bármi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!