Chez Sandra

Edd magad gazdaggá! – avagy malacsült gránátalmás lencsesalátával (MINDENMENTES, LOW CARB)

Malac és lencse. A két talán leggyakoribb újévi ételnek számít. Bár sokan azt vallják, hogy Ők ugyan nem babonásak. Mégis ilyenkor szélsebesen kanalazzák/villázzák be a szerencsehozó ételeket. Újévkor úgy tartja a babona, hogy szárnyast nem szabad enni, mert elkaparja a szerencsét. A hal sem megfelelő étel ilyenkor, mert elúszhat a szerencsénk. De ha mégis ez… Tovább »

Mindenmentes töltött hagyma (glutén- liszt- tej-, tojás- hozzáadott cukor mentes)

Georges August Escoffier, a leghíresebb francia századfordulós séf nevéhez fűződik a párizsi Ritz megalapítása. De mivel ez nem egy építészeti oldal, így inkább a fantasztikus receptjeivel foglalkozzunk! Az Ő nevéhez fűződik az eredeti töltött hagyma receptje. Az eredetiben  nincs bacon, brokkoli és quinoa sem, van viszont sok-sok petrezselyem. Ez a töltött hagyma azért is nagyszerű,… Tovább »

Chocolate Creme (Fraîche)

Ezt a nagy-nagy csokoládéimádóknak ajánlom! Brutálisan csokoládés, és fantasztikusan finom. Az, igazi bűnbeesés garantált! Nem is mondok erről többet, de remélem aki megcsinálja majd mond, mert ezt egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni! Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 100 g étcsokoládé (60%-os) 200 g créme fraîche v. tejföl 2 evőkanál… Tovább »

CITROM MOUSSE

Frissítőt tessék, frissítőt tessék… Hozhatok Önnek valamit? … Ismerősek ezek a mondatok? Nem? De aktuális ugye? Jó meleg van. Ilyenkor a gyümölcslevesen kívül nem valami sok minden esik jól. De talán az, ami savanykás, és hűsítőleg hat Ránk.Na ez a finomság olyan. Már a neve hallatán az ember szájában összefut a nyál. CITROM MOUSSE… Finom,… Tovább »

FRANCIA CSOKOLÁDÉTORTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ha péntek, akkor Édes Péntek! Ünnepeljük meg a közelgő hétvégét ezzel az egyszerű, finom, elronthatatlan nyírfacukorral készülő, glutén-, lisztmentes desszerttel. ELKÉSZÍTÉS   100 gramm nyírfacukor v. 125 gramm eritritol 200 gramm gluténmentes keserű csokoládé 150 gramm kockázott vaj 25 gramm darált dió 25 gramm kukoricakeményítő (Maizena) 2 tk vaníliakivonat 5 db tojás 1 csipet só… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!