Chez Sandra

A VILÁG LEGEGYSZERŰBB TÚRÓKRÉME (HÁZI KRÉMTÚRÓ)

Amióta itthon is sikerül már túrót készítenünk, egyre jobban bekerült a gasztró-gondolkodásunkba. Egyre több túrós receptet kívánunk meg, mivel már nem kifogás, hogy “de hát itt nem lehet túrót kapni”. Kapni továbbra sem, de csinálni… No azt bármikor. Most a két megmaradt tojásfehérjém segítségével készítettem kb 10 perc alatt egy finom nyírfacukorral készülő, glutén-, liszt-, húsmentes… Tovább »

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/2

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN sorozatunk második részéhez értünk. Az előző postban bemutattuk hogy készítsünk házi tejből túrót.  A mostani részben abba kaphattok betekintést, hogy kész, a francia boltokban – biztosan – kapható tejtermékből, a faisselleből hogyan nyerhetünk magyar túrónak megfelelő finom morzsálódó finomságot.Továbbra is a házi túrókészítés egy… Tovább »

Készítsünk otthon tejterméket! Provence-i és borsos sajt (glutén-, liszt-, tojás-, szója-, élesztő-, hozzáadott cukormentes)

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET sorozatunkban most borsos és provence-i zöldfűszeres kéregben lévő sajt elkészítését mutatjuk be. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nyugodtan vágjunk bele. Az egyes fázisokban vele foglalatoskodott idő bár pár perc csak csupán, így is több nap mire elkészül. De mégis érdemes, mert a házi, magunk által csinált (DIY), adalékanyag mentes finom sajtot kínálhatunk… Tovább »

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – ÍGY KÉSZÜL A HÁZI KEFIR 3/1

Nagy kutatómunka árán sikerült kideríteni, hogy bizony a franciák is ismerik a kefirt. Teljesen véletlenül jött az info, épp egy receptkönyvet lapoztam, ahol a hozzávalók között szerepelt. Előzőleg nagy szívfájdalmam volt, hogy csak a magyarországi látogatások alatt lehetett fogyasztani a mennyei kaukázusi kefirt finom kornspitzzel. A család az esedékes látogatásuk előtt feltette a “szokásos” –… Tovább »

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/1

Sajnálatos módon Franciaországban még mindig nem árulnak túrót. Mivel családunk nagy túrószerető, így megpróbálkoztam itthon vele. Nem nagy ördöngösség az elkészítése, és nagyon jó lett. A tiszta munkaidő nem több 5 percnél. Ha adott mennyiséget akarunk csinálni, arra ügyeljünk, hogy 1 liter tejből kb. 20 dkg túró lesz.     HOZZÁVALÓK 1 liter házi tej… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!