Amióta itthon is sikerül már túrót készítenünk, egyre jobban bekerült a gasztró-gondolkodásunkba. Egyre több túrós receptet kívánunk meg, mivel már nem kifogás, hogy “de hát itt nem lehet túrót kapni”. Kapni továbbra sem, de csinálni… No azt bármikor. Most a két megmaradt tojásfehérjém segítségével készítettem kb 10 perc alatt egy finom nyírfacukorral készülő, glutén-, liszt-, húsmentes… Tovább »
A VILÁG LEGEGYSZERŰBB TÚRÓKRÉME (HÁZI KRÉMTÚRÓ)
Amióta itthon is sikerül már túrót készítenünk, egyre jobban bekerült a gasztró-gondolkodásunkba. Egyre több túrós receptet kívánunk meg, mivel már nem kifogás, hogy “de hát itt nem lehet túrót kapni”. Kapni továbbra sem, de csinálni… No azt bármikor. Most a két megmaradt tojásfehérjém segítségével készítettem kb 10 perc alatt egy finom nyírfacukorral készülő, glutén-, liszt-, húsmentes… Tovább »

Nagy kutatómunka árán sikerült kideríteni, hogy bizony a franciák is ismerik a kefirt. Teljesen véletlenül jött az info, épp egy receptkönyvet lapoztam, ahol a hozzávalók között szerepelt. Előzőleg nagy szívfájdalmam volt, hogy csak a magyarországi látogatások alatt lehetett fogyasztani a mennyei kaukázusi kefirt finom kornspitzzel. A család az esedékes látogatásuk előtt feltette a “szokásos” –…