Chez Sandra

GNOCCHI – VARIÁCIÓK EGY RECEPTRE

Gnocchi [ejtsd: nyokki], vagyis olasz krumplinudli az olasz konyha egyik remekműve. Az olasz gnocco szó amellett, hogy azt jelenti, gombóc, nudli, ostoba emberre is utalhat.   A gnocchi igazi római  “felfedezés”. Bár az olaszországi étlapokon egytől-egyig fellelhető, mégis Rómában számít manapság ritkaságnak. A régi Rómában csütörtökön, Jupiter napján fogyasztották. Az “igazi” régies éttermek mind a mai… Tovább »

KAKAÓS CSIGA I.

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 3 dl tej, 1 csomag szárított élesztő, 2 tojássárgája, 5 dkg porcukor, csipetnyi só A TÖLTELÉKHEZ 8-10 dkg kakaópor, 10-15 dkg cukor A TETEJÉRE 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 dl tej ELKÉSZÍTÉS Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral keverjük simára, majd futtassuk… Tovább »

FEKETE KAGYLÓ (MOULES)

Bár a fekete kagyló nem kimondottan francia étel, szívesen fogadják azért a franciák is. A kagylók “hazája” Belgium. Ha Belgium, akkor természetesen szinte mindenki rávágja, hogy: sör. De ha étel, akkor viszont a Moulle Frittes (ejtsd: mull fritt) vagyis a feketekagyló sültkrumplival. A kagylóval viszont nem árt óvatosan bánni, mert rossz napokat is szerezhetünk vele… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!