Chez Sandra

Adventi csíkos kifli 5 perc alatt

Szerintem ehhez a nagyon-nagyon egyszerű finom leveles karácsony illatú és ízű kiflihez nem kell sokat hozzáfűzni… Egyszerűen érdemes nem elfelejteni, megcsinálni, és falatozni! Érdemes csillagozni és menteni, mert a karácsonykor jól jöhet még! A hirtelen befutó vendégek elé pillanatok alatt mennyei karácsony illatú kifliket tehetünk! 5 perc munka, kb 15 perc sütés és már kész… Tovább »

TEPSIS PADLIZSÁN – (LISZT- GLUTÉN- TOJÁS- ÉS CUKORMENTES) KÉPRŐL-KÉPRE

A zöldség-színkavalkád egyik meghatározó darabja a most szezonját ünneplő padlizsán. Sok fajta  megtalálható már a fehértől kezdve a csíkosig. Nagyon egészséges, sokféleképpen felhasználható zöldség,. Energiatartalma igen alacsony (27 kcal/100 g) és mivel sem fehérje, sem szénhidrát tartalma nem magas, a fogyókúrás receptek jó alapja. Nálunk most csicsókával, póréhagymával és paradicsommal rétegezve lett egybesütve, majd a… Tovább »

GLUTÉNMENTES KELBIMBÓ – CHOU DE BRUXELLES – KÉPRŐL-KÉPRE (LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE)

A kelbimbó vagy ahogy sok helyen ismerik, bimbós kel eredetileg a Földközi-tenger mellékén honos növény volt. A 13. században aztán Belgiumban nemesítették, erre is utal a francia neve: chou de Bruxelles, de igazi európai ismertséget csak a 18. századtól tudhat magáénak. A középkori Belgiumban nagyon kevés volt a művelhető föld, így olyan növényeket telepítettek, amelyek… Tovább »

BOLDOG NAGYPAPÁK NAPJÁT – BACONBA TEKERT CSIRKECOMBOK

November 9-e a Vicces világnapok listája szerint a Nagypapák Világnapja. A rossz nyelvek szerint azért választották szét az Apák napjától, mert a Nagypapák szeretik külön is ünnepeltetni magukat. Azt hiszem, minden évben egy napot meg is érdemelnek, hogy csak Őket ünnepeljük. Miért ne tehetnénk ezt egy 10 perc alatt előkészíthető finom és tartalmas fogással?  De… Tovább »

BRIOCHE

Egy finom brioche akár reggelire, akár tízóraira remek választás lehet. Finom vajjal, lekvárral. Vagy csak magában a kávéba tunkolva. Mennyei!  HOZZÁVALÓK 500 g liszt,60 g cukor,60 g vaj,1 tojás,250 ml langyos tej,1/2 teáskanál só,1 csomag élesztő. + 1 tojás sárgája4 evőkanál cukor (durva) ELKÉSZÍTÉS Az elkészítéséhez ajánlom a robotgépet, de ha nincs, vagy nem akarjuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!