Chez Sandra

BAGUETTE (ZAB- ÉS TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL)

Ez nem éppen nevezhető egy átlagos, tradicionális receptnek, de mégis érdemes megsütni, mert egy kicsit átmenetet képez a morzsálódó kenyerek és a baguettek között. A hozzávalókban megtalálható zablisztet nem érdemes lecserélni, mert fontos B1-, B5-, B6- forrás, továbbá E-vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostban is gazdag. Savlekötő hatásáról is ismert és segít a vérszegénység leküzdésében is. … Tovább »

HÁZI KENYÉR (COCOTTE)

Az otthoni kenyér sütése egészségesebb, jobb mint a boltban vásárolt nem beszélve arról, hogy garantáltan nem tartalmaz tartósítószert. Kedvünk szerint variálhatjuk, adhatunk hozzá burgonyát, rozst, korpát… Az elkészítése nem igényel különösebb gyakorlatot, a kezdők is bátran nekiállhatnak és könnyen házi kenyeret varázsolhatnak az asztalra. HOZZÁVALÓK 250 gramm tk. liszt250 gramm fehér liszt125 gramm burgonyapehely 400… Tovább »

ROZMARINGOS VAJBAB TARTELETTE CAMEMBERT-EL ÉS FEHÉRBORRAL

Előételt vagy akár vacsorát keresők külön figyelmébe ajánlom ezt a vajbabos finomságot. A tartelette tésztáját a kész kukoricás kenyér adja, ami fehérborral és tojással elvegyítve adja a kosárkákat. Amennyiben nincs tartelette formánk, muffin formában is süthetjük, vagy az egész mennyiséget egy kisebb (20 centis) tortaformába is nyomogathatjuk, majd miután elősütöttük,  az összes tölteléket rákanalazhatjuk. A… Tovább »

Fougasse – pain provençal

Ez a lapos, furcsa alakú kenyér a fougasse ami a “pain provençal”, vagyis a provence-i kenyér az olasz focaccia vagy fougace helyi megfelelője, amely a latin “Panis focacius”-ból származik. Annyira szép, egyedi, hogy már ránézésre is összefut az ember szájában a nyál. Hát ha még meg is kóstolja… Egyszerűen mondva: ellenállhatatlan. Ez egy meglehetősen lapos,… Tovább »

OLIVÁS KENYÉR

A lisztet összekeverem a sóval. 1 dl langyos cukros vízben felfuttatom az élesztőt, és hozzáadom a liszthez. 4 evőkanál olivaolajat beleöntöm 2,5 dl langyos vízbe, majd ezt is a liszthez adom. Kidagasztom. (Lágy tészta lesz belőle). Kb. 1 órát kelesztem. A rozmaring leveleit és a töltött olívabogyót apróra vágom. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!