Chez Sandra

#hellóősz avagy kecskesajtos-fügés tartelette (glutén-, szója-, tojásmentes)

Kecskesajt és füge, az ősz egyik remek párosa. Leveles tésztával kiegészítve pedig egy finom, elronthatatlan, húsz perc alatt lazán elkészíthető húsmentes fogás is lehet belőle.    Tésztától függően a glutén-, szója-, és tojásmentes diétákban fogyasztható!           HOZZÁVALÓK   1 csomag leveles tészta (nálam hűtött, nem fagyasztott)kb 60 gramm friss kecskesajt6 kocka… Tovább »

BACONBAN SÜLT RAKOTT BURGONYA (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁSMENTES)

Bacon, kecskesajt, burgonya, baconkéreg alatt összesütve, egy kevés levendulavirággal megszórva és balzsamecettel meglocsolva.    Ugye milyen jól hangzik? Bár diétásnak cseppet sem mondható, de a glutén- liszt-, tojás és cukormentes diétákba beilleszthető ez a finom – akár vendégváró – fogás.     HOZZÁVALÓK (2 főre)   4 vékony szelet bacon2 nagyobb burgonya1 kecskesajt2 tk levendulavirág1-1… Tovább »

KECSKESAJTOS KORONGOK

A leveles tészta a háztartási sos-csomag egyik alapvető elemét képezi. Készíthetjük édesen vagy sósan, de a lényege, hogy gyorsan. Egy kis kecskesajttal és provence-i fűszerkeverékkel megszórva pillanatokon belül finom falatokat készíthetünk belőle.     Tovább a kecskesajtos receptekhez >> HOZZÁVALÓK 1 db leveles tészta1 db kecskesajt (rúd)0,5 db póréhagyma 2 ek olívaolaj1 ek provence-i fűszerkeverék… Tovább »

KECSKESAJT LEVENDULAMÉZZEL

A csodálatos Provence-i táj látványával és illatával szükségszerűen együtt jár a levendula méz is. Különösen nagyra értékelik a “műértők” ezt a kincset. Szerencsére Magyarországon is egyre több helyen fellelhető már a boltok polcain. A dolgos méhek munkáját augusztus-szeptemberben (közvetlenül a levendula virágzási időszaka után) “takarítják be”. Borostyán sárga vagy elefántcsont-fehér színű, jellegzetesen kellemes illatú méz,… Tovább »

Grillezett kecskesajt rókagombával (glutén-, liszt-, tojás-, szójamentes)

Grillezett kecskesajt az ünnepi vacsoránk egyik előételeként szerepelt. Valami olyasmit szerettem volna amiben van kecskesajt (Férj nagy kedvence) és mégis valami könnyedebb… Hát ez lett belőle:       A glutén-, liszt-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható!   HOZZÁVALÓK rókagombakecskesajt,olívaolaj,póréhagyma,saláta,rosé bor,só, borssaláta ELKÉSZÍTÉS   A megtisztított róka gombák kalapjának mindkét oldalát olívaolajon süssük meg, és tegyük… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!