Chez Sandra

KÓKUSZOS HABCSÓK – Meringues au sucre de coco (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

Ha kedvezni akarok a gyerekeknek tudom, hogy a meringue tuti biztos befutó. Másik nagy kedvencük a kókusz. Lehet süteményben, főzelékben… Most egy kicsit ötvözve a kettőt kókuszos habcsókot készítettem Nekik kókuszvirágcukorral édesítve.   Kókuszvirág cukorral édesített, a glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!   HOZZÁVALÓK  4 db tojásfehérje 60 gramm kókuszvirágcukor 3 ek kókuszreszelék 1/2 kk limelé  … Tovább »

Karácsony – Noël

Beléptünk decemberbe, már csak pár hét és Karácsony. Mivel mással lehetne jobban ráhangolódni a közelgő ünnepekre, mint a karácsonyi finomságok böngészésével?   Látogassatok vissza, mert a lenti lista napról-napra csak növekedni fog, melyet a fejléc alatt található “KARÁCSONY” fülre kattintva közvetlenül is elértek! ÉDESSÉGEK, SÓSSÁGOKFRANCIA MÉZES PUFFANCSADVENTI CSÍKOS KIFLIKARÁCSONYI NARANCSOS KEKSZKAKAÓS CSIGA FA (LEVELES TÉSZTÁBÓL)TÚRÓS… Tovább »

GLUTÉNMENTES RÉPATORTA

A blog egyik nagy kedvence a lime-os répatorta. Most ennek a finomságnak készült el az egyszerűsített, gluténmentes verziója. Annyira jó lett, hogy meg is beszéltük, a karácsonyi asztalon helye van! Nyírfacukorral készül, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható!(Amennyiben a tetejére laktózmentes margarinból és nyírfaporcukorból készítjük a krémet, úgy a tejmentes diétákban is!) HOZZÁVALÓK 150 gramm megtisztított… Tovább »

KÓKUSZOS, LIMEOS TEFF KEKSZ – KÓKUSZCUKROS, GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES

A minap belebotlottam egy eddig számomra ismeretlen gluténmentes lisztbe, a teff lisztbe. Gyorsan utána is néztem ennek a számomra ismeretlen gabonafajtának: A teff vagy más néven Eragrostis tef, Xaaffi, taf egy gluténmentes afrikai gabona, mely az etióp konyha egyik alkotóeleme  Sokáig csak Etiópiában volt honos növény, mára viszont az Egyesült Államokban is nagy ismertségre tett… Tovább »

TATÁR BEEFSTEAK

Tatár beefsteak, vagy tatárbifsztek, teljesen mindegy, az íze a fontos. Nagyon szeretjük. Vagyis ez így nem is teljesen igaz, több ez mint szeretés, inkább imádja a család. Akár előételként, akár egy komplett vacsoraként megállja a helyét. Eredetileg egy hosszas, többnapos folyamattal készül, a húst finom pácba tesszük, és végül többször átdaráljuk (attól függően mennyire szeretnénk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!