Chez Sandra

5 minimum gluténmentes hűsítő nyári leves

A jó idő, esetenként kánikula beköszöntével sokszor az étvágyunk nagyon lecsökken. Bár nem igazán vágyunk ételre, valami azért mégiscsak kellene. Erre lehetnek jó megoldások a hűtőben lévő, hideg levesek. Csak rájárunk időnként a kis tálkánkkal vagy bögrénkkel, és már “falatozhatjuk” is. Következzék 5 olyan minimum gluténmentes krémleves, amely lehűtve nagyon finom:     Mindenmentes toszkán paradicsomleves… Tovább »

MINDENMENTES gyümölcsgolyók 2.

Valami édességre vágytam, csokit nem akartam, és sütőt kapcsolni sem. A múltkori mindenmentes gyümölcsgolyókhoz hasonlót szerettem volna, így az épp itthon lévő aszalványokból raktam össze villámgyorsan ezeket a golyókat.Bár én nem hempergettem meg a golyókat semmiben, de aki szeretne külső réteget rá az kókuszreszelékben, darált vagy szeletelt mandulában, esetleg kakaóban is meggörgetheti még pluszban. Mindenmentes, vagyis… Tovább »

MINDENMENTES lime-os paradicsomsaláta

A jó idő beköszöntével végre megint lehet ízletes paradicsomokat beszerezni. Ha sikerül néhány valóban ízletes példányhoz jutnunk érdemes kipróbálni ezt a pár perc alatt elkészíthető pofonegyszerű paradicsomsalátát, amely pikantériáját a lime rácsurgatott leve adja. Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 2-3 nagyobb paradicsom4-5 bazsalikomlevél1,5-2 ek olívaolaj1/2 zöld citrom… Tovább »

A nyár slágere: MINDENMENTES cukkinikrémleves (LOW-CARB)

A nyár egyik legnagyobb slágere nálunk a cukkini. Ebből a sokoldalúan felhasználható zöldségből a legnagyobb mennyiségben krémleves készül. Van hogy kicsit tartalmasabbá tesszük egy-két belefőzött krumplival és tejszínnel is, de általában könnyedebb formában szeretjük. A nyári hűtő egyik alapétele, egy bögrével vagy tálkával könnyen rájárhatunk, és akár magában akár magokkal felturbózva kanalazhatjuk is! Low-carb és… Tovább »

Pár perces tésztasaláta (glutén-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A kimaradt rövid tészták (penne, fusilli, stb…) egyik legjobb újrafelhasználási módja – ebben a nyári időben főleg! – a tésztasaláta. Nem kell főzni, nem kell sütni, csak összekeverjük/rázzuk pár perc alatt és már kész is! Nálam ha megmarad a tészta alapból egy fedeles dobozba kerül, így ha tésztasaláta készül akkor csak ki kell venni a hűtőből,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!