Chez Sandra

5 villámgyors minimum gluténmentes sósság húsvétra

Anti konyhatündéreknek, “B” tervvel készülőknek, és azoknak akik nem akarják túlbonyolítani a húsvéti készülődést nagyon jól jöhetnek a kész, bolti leveles tésztából villámgyorsan elkészíthető finomságok! Amennyiben gluténmentes leveles tésztából készítjük, úgy minimum a gluténmentes diétákban fogyasztható!     MINDENMENTES expressz leveles csík negyed óra alatt Receptért kattintsatok ide:https://chezsandra.cafeblog.hu/2015/02/25/mindenmentes-expressz-leveles-csik-negyed-ora-alatt/     Gyors pogácsa negyed óra alatt (gluténmentes)… Tovább »

Kougelhopf, kouglof – az eredeti elzászi kuglóf

Mint már megszokhattuk: ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Most egy francia tradicionális kuglóf, kougelhopf avagy kouglof receptet hoztam. Az elkészítése nem ördöngösebb mint egy átlag kelt tésztájúé, ha betartjuk a szabályait. A kelt tészta elég kényes dolog, nagyon sok minden befolyásolhatja a sikerességét: először is az ideális környezet hőmérséklete körülbelül 25°/30°C. Ha ez nincs meg,… Tovább »

Céleri Rémoulade – Zellersaláta (glutén-, liszt-, fehér cukor-, húsmentes)

A franciák egyik kedvelt salátája ez a zellersaláta. A hűtőpultokban többféle kiszerelésben is megtalálható, csak úgy mint a sárgarépa saláta. Könnyű, gyorsan elkészíthető, tökéletes kísérője lehet a különböző sült húsoknak, de magában is egy nagyon finom, ízletes saláta. A húsvéti sonkához is tökéletesen passzol, de ebben az esetben egy kevés tormát reszelhetünk a majonéz mellé!… Tovább »

AZ EREDETI FRANCIA BRIOCHE

A francia reggelik egyik rendszeresen feltűnő finomsága a brioche (ejtsd briós). Ez a kalácshoz nagyon hasonlító édes finomság belül fehér és omlós, kívül azonban barna, és ropogós. Már magában egy finom – bűnös fogás- aminek élvezetét már csak azzal tudjuk tetézni, ha otthon, saját kezünkkel – és ha módunk van akkor a gyerekek kezeivel együtt… Tovább »

MINDENMENTES JUHARSZIRUPOS-TURBOLYÁS NYÚL COCOTTE-BAN

A bœuf bourguignon és a pulyka ossobuco után ismét egy otthon illatát és ízét magában foglaló sütőben lassú tűzön készülő étel készült, ezúttal nyúlhúsból. Érdekes, hogy kevés nyúlból készült étel kerül az asztalra, pedig érdemes lenne odafigyelni a nagyobb fogyasztására.  A nyúlhús magas fehérjében és esszenciális aminosavakban, ellenben alacsony zsír-, koleszterin- és nátriumtartalommal bír. A gyerekek hozzátáplálásakor például… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!