Chez Sandra

Fehérboros sertéspofa fél óra alatt (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)

A szeptemberi hűvösebb idő beköszöntével – a nyári “kánikulatúlélős” gyors fogások után – nálunk ismét asztalra kerültek a szószos finomságok. Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető  fogást biztosan többször is elkészítem majd, mert egyszerűsége miatt a kevés hozzávalós gyors fogások kategóriában is megállja a helyét.  Ha mód van rá, érdemes előző este bepácolni a húsdarabkákat, mert akkor… Tovább »

Edd magad gazdaggá! – avagy malacsült gránátalmás lencsesalátával (MINDENMENTES, LOW CARB)

Malac és lencse. A két talán leggyakoribb újévi ételnek számít. Bár sokan azt vallják, hogy Ők ugyan nem babonásak. Mégis ilyenkor szélsebesen kanalazzák/villázzák be a szerencsehozó ételeket. Újévkor úgy tartja a babona, hogy szárnyast nem szabad enni, mert elkaparja a szerencsét. A hal sem megfelelő étel ilyenkor, mert elúszhat a szerencsénk. De ha mégis ez… Tovább »

CSÜLÖK SÜLT

A böjti időszakot lezárva ismét előkerülnek a húsos ételek. A húsvét leginkább “trendi” étele a sonka. De ha egy kisebb csülök van otthon, azt is elkészíthetjük. Bár nem biztos, hogy az eddig hústól kímélt gyomornak először ezzel a bendőrepesztő sülttel kell találkoznia. De ha mégis ezt szeretnénk, íme hozzá egy elkészítési mód! HOZZÁVALÓK 1 db… Tovább »

ILLATOS SERTÉSRAKOTTAS – SPARCHEF DÖNTŐ

Döntő fordulójához érkezett a Sparchef játék. Mivel az első forduló szakmai díjazottja Én lettem, így részt vehettem a megmérettetésben. A mostani 5 fix hozzávaló a következő volt: darált sertéshús, joghurt, alma, burgonya és rizs. És ami Nálam készült belőle: ILLATOS SERTÉSRAKOTTAS A sertéshúshoz tökéletesen passzolnak a gyümölcsök és az illatos fűszerek.  Egy teljesen más dimenzióba… Tovább »

MÉZES-MUSTÁROS MALACSÜLT (glutén-, liszt-, tojásmentes)

Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van. Bár nem mindennapos a konyhámban a sertéshús, de ezt többször is el fogom készíteni. A sertéshús általános ízét nem igazán szeretjük, de ezen egyáltalán nem érződik. Másik hátránya a sertésnek, hogy eléggé zsíros is. Ha viszont mégis sertést akarunk készíteni, érdemes a szűzpecsenyét vagy a karajt választani, ezek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!