Chez Sandra

MINDENMENTES ÉDESBURGONYÁS MARHARAGU (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A hűvösebb idő beálltával jobban kívánjuk a bendőmelegítő ételeket, mint például a ragukat. Ez az édesburgonyából készült finom fogás a főzéshez használt vörösborral kínálva akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét.   A ragu a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!     HOZZÁVALÓK 50 deka marhahús 1 db póréhagyma 2… Tovább »

TARHONYÁS HÚS

A krumplis tészta és grízes tészta után/ mellett következzen egy újabb menzakaja, a TARHONYÁS HÚS… Sokan szeretik, kevesebben nem, de a nem szeretők között nagy számban vannak, akik “katonai élményből” adódóan nem… Ők ugyanis azt mondják, hogy anno a katonaság alatt sokat ettek belőle, és megutálták. De Én katona nem voltam, menzás igen, és ez… Tovább »

MARHÁSRÉTES

– ami nem is rétes, de jó… HOZZÁVALÓK 1 leveles tészta10 deka marhahús1 almafél póréhagymasó, borsrozmaring1 tojás ELKÉSZÍTÉS A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd a kinyújtott leveles tésztára tesszük.  Az almát is vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat felcsíkozzuk és azt is a tésztára szórjuk. Elegyengetjük, majd rátesszük a felcsíkozott marhahúst is. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy… Tovább »

RAKOTT ENDÍVIA (glutén-, liszt-, hozzáadott cukormentes)

A rakott ételeket inkább télinek mondhatók, mivel nem a könnyű-light vagy ahogy a franciák mondják légére kategóriába tartozik. Viszont egyik vitathatatlanul nagy előnyük, hogy elkészíthetőek előre, vagy akár ha időnk csak úgy engedi, akkor különböző lépésenként. De egy vendégvárós ebéd vagy vacsoraként is megállja a helyét. Endíviát sokszor látok a polcokon, szeretik is a francia… Tovább »

NÁPOLYI HÚSGOMBÓC (tej-, gluténmentes)

Azt hiszem végérvényesen kijelenthető, hogy itt a tavasz. Az egyre erősebb napsugarak a tányérra is csalogatja a finomabbnál finomabb ételeket. A paradicsom, a bazsalikom, és a parmesan egytől-egyig a lelkünknek is jót tesz. Ettől a finom ebédtől – esetleg vacsorától – “a hasunkban is kisüt a nap”. Tészta és parmezán nélkül a tej-, gluténmentes diétákban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!