Chez Sandra

Mediterrán marharagu 15 perc alatt (mindenmentes, low carb, low fat)

Szeretem a gyorsan, egyszerűen elkészíthető fogásokat. Így most is egy kevés hozzávalós, gyors fogás készült ebédre: darált hússal és némi zöldség hozzáadásával mindenmentesen, vagyis glutén-, liszt-, tej-, szója-, tojás hozzáadása nélkül negyed óra alatt, amely a low carb és a low fat (zsírszegény) diétákba is könnyen beilleszthető. Köretként rizs, hajdina, de akár quinoa is remekül… Tovább »

Bendőmelengető darált hússal rakott burgonya (MINDENMENTES*)

Mint már többször említettem, – és látható a blogon is –  nagyon szeretem a rakott fogásokat. A hűvösebb időkben gyakrabban kerül asztalra páldául rakott krumpli, most azonban nem a “hagyományos” készült, hanem egy darált hússal, tejszínnel és sok-sok illatos fűszerrel egybesütött változata.  Lehet készíteni hagyományos héjában főtt burgonyából is, de én jobban szeretem főzés előtt megpucolni… Tovább »

Vörösboros marhavese – Rognons de bœuf au vin rouge (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Egy hétvégi barátozós csevej alkalmával került szóba a “rognons”, vagyis a vese. Érdekes mód eddig még nem készítettem, pedig milyen egyszerű, és nagyszerű étel is. Ezt pótolván egy mennyei vörösboros, gombás marhavesét készítettem glutén-, liszt-, tej-, és tojásmentesen, nem utolsó szempontként villámgyorsan – 10 perc alatt -. HOZZÁVALÓK 500 gramm marhavese 100 gramm gomba (champignon de… Tovább »

FASÍRTROLÁD SPÁRGASZÓSSZAL ÉS RUCCOLÁVAL (glutén-, liszt-, hozzáadott cukormentes)

Spárga szezon van, ezekből a nagyon finom, és vízhajtónak is tartott spárgából sok minden készíthető: krémleves, köret, pürés, stb… Szószként is kipróbáljuk zelleres fasírtrolád mellé. Glutén-, lisztmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Hozzávalók a FASÍRThoz: 50 deka darált marhahús 2 egész tojás 4 ek kukoricapehely (cukrozatlan) só bors fokhagyma 1 kk dijoni mustár 1 kisebb szál… Tovább »

(FRANCIA) HACHIS PARMENTIER – TRADICIONÁLIS RECEPT (glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes)

A hachis parmentier egy francia fogás, amelyben a sajttal összefogott krumplipürés réteg alatt egy finom darált húsos ragu lapul. Az elkészítés nagyon egyszerű, és az külön remek benne, hogy előre is elkészíthető. Így pl ha szombaton előkészítjük, és hűtőbe rakjuk, akkor másnap, vasárnap csak sütőbe kell tolnunk, és élveznünk a gyorsan elkészülő ebédet. A receptben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!