Chez Sandra

LEPIRÍTOTT GRILLCSIRKE PITÁVAL

FF (FÉRJ FŐZ) kategória újabb gyöngyszeme készült ma ebédre. A lebontott grillcsirkét felforrósított teflonserpenyőben folyamatos kevergetés mellett süssük még egyszer át, majd fűszerkeverékkel ízesítsük! Pitával/ban és salátával tetszés szerinti szósszal kínáljuk!... Tovább »

MUSTÁRRAL ÉS CAYENNE BORSSAL SÜLT CSIRKE (glutén-, liszt-, tojás, fehér cukormentes)

Íme egy megoldás az amúgy eléggé semlegesnek mondható csirkemell ördögivé tételére. Kap egy ropogós kérget, ami alatt meglepetésszerűen megbújnak a csípős és pikáns ízek. Frissen, ropogósan vinaigrettes salátával tálalva mennyei. A kenyérmorzsát az apró bolti helyett készíthetjük megszikkadt kenyérből melyet robotgépben nagy szeműre darálunk. Így ha megsül, sokkal ropogósabb és izgalmasabb lesz, mintha apró morzsával készült… Tovább »

SÓÁGYON SÜLT CSIRKE

Megmondom őszintén, régóta foglalkoztat ez a sóban vagy sóágyon sült csirke dolog. Egyrészt mert több helyről hallottam már az ámuldozást, hogy az milyen fantasztikusan finom dolog. Többek között Anyukámtól, akinek amikor említettem mondta, hogy már nagyon régen nem csinált, de régebben igen, és hogy nagyon szerették. Mondjuk jó régen lehetett, mert Én még nem ettem,… Tovább »

MINDENMENTES hamis brassói májjal és borsóval (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

A minap csengettek. Egy fiatalabb férfi állt ott, aki bizony árus volt, járta kis teherautóval a házakat, és árulta a terményeiket: alma, burgonya, paradicsom stb…. Először csak azt mérik fel, hogy van-e igény, aztán ha van, visszajönnek. És mi van akkor ha a visszatért árust “a Férj” fogadja? Na mi van? 16 kiló tengerparti homokban… Tovább »

GYROS TÁL

HOZZÁVALÓK 2 csirkemell,1 kígyóuborka,1-2 gerezd fokhagyma2 deci joghurt1 fej saláta,görög fűszerkeveréksült burgonyapitasó CSÍPŐS SZÓSZhoz:1 dl ketchup,só,chilli paprika TZAZIKIhez:2 dl natúr joghurt( vagy tejföl),fél kígyóuborka,4 gerezd fokhagyma,pici citromlé,só ELKÉSZÍTÉS Először is készítsük el a sült burgonyát. A húst megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a görög fűszerkeverékkel.  A zöldségeket összevágjuk, félrerakjuk.  Elkészítjük a TZAZIKIt: Az uborkát lereszeljük,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!