Chez Sandra

TÖLTÖTT CSIRKECOMB SZILVA CHUTNEY-VAL

Emlékszünk nagyi finom májjal töltött csirkecombjaira? Én igen. Kívül ropogós bőre, belül omlós húsa, na meg az illata…Egy vasárnapi klasszikus, amelyet egy kis szilva chutney (ejtsd: csatni) tesz izgalmassá. A hűtőben lévő vörösborban ázó aszalt szilvát (ha van, Nálam alap!) gyorsan fel is használhatjuk hozzá.  HOZZÁVALÓK 2 db egész csirkecomb0,5 db póréhagyma1 db tojás1 db zsemle… Tovább »

Májsült zöldbabos avokádós salátával (LOWCARB, MINDENMENTES)

  A máj a szervezet számára sok hasznos tápanyagot tartalmaz: nagy számban megtalálható benne a vörösvérsejtek termeléséhez szükséges B12-vitamin, a vas és a cink. A terhességre készülők és a várandós kismamák ne fogyasszanak májat, mert az A-vitamin nagy mennyiségben a szervezetbe kerülve a magzatnál fejlődési rendellenességeket okozhat. A vashiányban és vérszegénységben szenvedők számára, viszont egyike… Tovább »

MANGÓS CSIRKESALÁTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

A szárnyas húsok és a gyümölcsök jól összeillenek egymással. Ha mindehhez egy finom, harmonikus majonézes szósz is párosul nyert ügyünk van! A következő saláta gyakran kerül asztalra, néha mangóval, néha ananásszal, de egy finom barackkal is kitűnő. Most mangóval készült! A saláta titka, hogy időt kell hagyni az ízeknek az összeérésre, ezért érdemes előző nap… Tovább »

TÖLTÖTT PARADICSOM (Tomates farcies au poulet)

Imádom azokat az ételeket amelyek gyorsan, könnyen, egyszerűen elkészíthetőek. Ezek a mennyei töltött paradicsomok fél óra alatt sütéssel együtt tálalásra készek akár előételnek, akár főételnek szánjuk. HOZZÁVALÓK (2 főre) 2 db nagy tölteni való paradicsom1 db csirkemell1 db mozzarella1 db tojás2 tk kukoricalisztsó, frissen őrölt tarka bors1 gerezd fokhagyma1 marék bazsalikom ELKÉSZÍTÉS A sütőt melegítsük… Tovább »

SÜTŐ(ZACSKÓ)S BUNDÁS HÚS (glutén-, liszt-, és tejmentes)

Szánt szándékkal nem írtam sütőben készült rántott húst, mert nem az. Több okból is! 1.) először is azért, mert a rántott, vagyis kirántott hús forró zsiradékban történik, ez pedig a sütőben készült, sütőzacskóban. 2.) másodszor a rántott hús hallatán mindenki a liszt-tojás-zsemlemorzsa kombináció használatára asszociál, pedig lehet ezt máshogy is, “egészségesebb” verzióban előadva. Például liszt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!