Chez Sandra

MINDENMENTES báránysteak – avagy hogyan süssünk jó bárányt?

Bár sokáig nem szerettem a bárányhúst, az utóbbi időben igen megkedveltem. A nagyobbik gyermek legnagyobb kedvence így tudom, hogy nem lőhetek mellé a készítésével. Készítettem már korianderes báránygolyókat is, és egybe is sütöttem már levendulával és rozmaringgal megtűzdelve, de ilyen “natúr” formában is szoktam készíteni, melyet friss salátával és/vagy sült krumplival szoktunk enni. Ha van rá idő, érdemes a… Tovább »

KORIANDERES BÁRÁNYGOLYÓK (glutén-, liszt-, fehér cukor-, tejmentes)

A bárányt sokáig nem szerettem határozott íze miatt. De ha valaki egyszer rákap… Ezeket a darált húsgolyókat a tojás fogja össze, a darált bárányhúshoz már csak a fűszereket adjuk hozzá, és a vasedénybe (cocotte) lerakva és az alaplével felöntve főzzük meg.  Így puha, de összeálló golyókat kapunk, aki azonban szeretné adhat hozzá tejbe áztatott zsemlét,… Tovább »

TÖLTÖTT PARADICSOM – TOMATES FARCIES (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

A bárányhúst évekig nem igazán szívleltem, így aztán ki is maradt az étkezésemből. Majd egyszer tettem ismét egy próbát, és rá kellett jönnöm, hogy változott az ízlésem. Bár nem éppen a “hétköznapi” húsok közé tartozik, ha módunkban áll, érdemes kipróbálni. Például egy ilyen glutén-, liszt-, tejmentes töltött paradicsomként.   Ezek a paradicsomok akár elő is… Tovább »

ROZMARINGOS BÁRÁNYKARAJ RÉPÁS-SPÁRGÁS MOUSSE-SZAL

  HOZZÁVALÓK   Bárányhoz: 2 szelet báránykaraj2-3 ek fokhagymás olíva olaj5-6 egész szem tarka bors3-4 rozmaring ág Salottás vinaigrette-hez:   1 közepes fej salotta 1 ek málnás borecet 3 ek. olívaolaj 1 kk dijoni mustár egy cipet só frissen őrölt bors   spárga-sárgarépa mousse-hoz: 150 gramm sárgarépa150 gramm spárga1 tojás12,5 cl tejszínsó,bors, egy késhegynyi őrölt… Tovább »

KEMENCÉBEN SÜLT BÁRÁNYSÜLT HAGYMALEKVÁRRAL ÉS NARANCSOS SÁRGARÉPÁS KUSZKUSSZAL

Egy lábosban felteszek vizet, majd szűrőben rárakom a kuszkuszt párolódni. Elsőként elkészítem a francia hagymalekvárt: HOZZÁVALÓK 2 fej lila hagyma2 evőkanál vaj2 evőkanál barna cukor1 evőkanál málnás balzsamecet (bármilyen jó)só, bors,2-3 szál kakukkfű, és rozmaring Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Elkezdjük karamellizálni.  Ezalatt megtisztítjuk a lila hagymákat, és apróra vágjuk.  Amikor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!