KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/2
KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN sorozatunk második részéhez értünk. Az előző postban bemutattuk hogy készítsünk házi tejből túrót. A mostani részben abba kaphattok betekintést, hogy kész, a francia boltokban – biztosan – kapható tejtermékből, a faisselleből hogyan nyerhetünk magyar túrónak megfelelő finom morzsálódó finomságot.Továbbra is a házi túrókészítés egy… Tovább »

Nagy kutatómunka árán sikerült kideríteni, hogy bizony a franciák is ismerik a kefirt. Teljesen véletlenül jött az info, épp egy receptkönyvet lapoztam, ahol a hozzávalók között szerepelt. Előzőleg nagy szívfájdalmam volt, hogy csak a magyarországi látogatások alatt lehetett fogyasztani a mennyei kaukázusi kefirt finom kornspitzzel. A család az esedékes látogatásuk előtt feltette a “szokásos” –…