Chez Sandra

FEHÉRBOROS LAZAC KAPRIBOGYÓVAL (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes, hozzáadott cukormentes)

Hozzávalók: – 1 kg burgonya – 4 evőkanál olívaolaj – 2 cikk fokhagyma, – friss kakukkfű – 4×150 g lazacfilé – 1 citrom finomra reszelt héja és leve – 1 evőkanál kapribogyó, leszűrve – 400 g koktél paradicsom – 200 ml száraz fehérbor vagy húsleves Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200ºC-ra. A burgonyát megpucolom vastagabb karikákra… Tovább »

PÁROLT LAZAC

Ha gyorsan akarok valami finomat az asztalra varázsolni, sokszor párolt lazacot eszünk. A család szerencsére nagyon szereti, még a legkisebb is csak cuppog, és nyitja a kis csőröcskéjét. Ez általában a bevásárlós, vagy rohanós napok ebédje szokott lenni. Hozzávalók: lazacfilé (fejenként 1) közepes méretű sárgarépa krumpli olíva olaj petrezselyem citromlé só, bors Az elkészítés (pofonegyszerű:)… Tovább »

ATLANTI LAZAC II.

Íme egy újabb variáció a creme fraiche-tormás krém és a lazac “házasságára” az ATLANTI LAZAC I. recept után. HOZZÁVALÓK 2 ek creme fraiche v. tejszín 2 tk torma,  bors,  1 tk kapor,  füstölt lazac szeletek ELKÉSZÍTÉS Egy tálba kanalazom a creme fraiche-t és a tormát. Borsozom, hozzáadom a kaprot, majd összekeverem. A lazacszeleteket “fel-háromszögezem”, majd magam elé… Tovább »

ATLANTI LAZAC I.

HOZZÁVALÓK (2 adag) 2 szelet teljes kiörlésű toast kenyér 2 ek creme fraiche vagy tejföl 2 tk torma bors, szárított kapor füstölt lazac szeletek (saumon fumé) kaviár (vörös) ELKÉSZÍTÉS A tálkát (amiben tálalni fogjuk) fordítsuk szájával lefelé a szelet toast kenyérre, és szúrjuk ki vele. A kenyeret óvatosan nyomkodjuk a tál aljába. Erre kerül majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!