FASÍRTROLÁD SPÁRGASZÓSSZAL ÉS RUCCOLÁVAL (glutén-, liszt-, hozzáadott cukormentes)
Spárga szezon van, ezekből a nagyon finom, és vízhajtónak is tartott spárgából sok minden készíthető: krémleves, köret, pürés, stb… Szószként is kipróbáljuk zelleres fasírtrolád mellé. Glutén-, lisztmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Hozzávalók a FASÍRThoz: 50 deka darált marhahús 2 egész tojás 4 ek kukoricapehely (cukrozatlan) só bors fokhagyma 1 kk dijoni mustár 1 kisebb szál… Tovább »

Mint már a Facebookon múltkor említettem, meglepő módon eddig az oldal leglátogatottabb receptje a stefánia vagdalt. Mint ahogy ott is olvashattátok, írtam, hogy a korongok nálunk maximum sütőben készülhetnek. Hát már nem, most egy kicsit átvariált receptet kipróbáltam az actifryben megsütni. Mennyei lett, ugyanolyan mintha bő zsiradékban sütöttem volna ki. Vagyis nem. Sokkal-sokkal jobb! De…
A hurka valljuk be nem épp a legkönnyebb ételek kategóriájába tartozik. Főleg, ha még ezt egy jó adag kenyérrel is megfejeljük. Nálunk Franciaországban is van egy véres hurkának megfelelő finomság, a budin noir. Több fajtája is létezik, de szerintem a legfinomabb a sötétbordó, majdnem fekete hurka – innen a noir elnevezés, ami franciául feketét jelent….
A Facebook oldalon többen is kértétek, hogy legyen több olyan recept, amely a gyerekek – sokszor válogatós – szájízének is megfelelő. Mint kisgyerekek Anyuka, jómagam is tudom, hogy bizony nem egyszerű Nekik ízletes mégis egészséges ételeket feltálalni. Nem beszélve arról, hogy ami egyszer ízlett Nekik, közel sem biztos, hogy a következő alkalommal is megfelelő lesz… Mi most…