Chez Sandra

PANCAKE DAY – PALACSINTA-NAP

Ma van a Pancake Day, vagyis a “Palacsinta-nap”. A farsang időszaka ezzel a nappal fejeződik be, és kezdődnek meg a böjti napok. A következő 40 nap a lemondások időszaka, lemondunk a földi javak egy részéről. Bár ha másik oldalról nézzük, akkor egy 40 napos diétának is felfoghatjuk amikor is leadjuk a karácsonyi és farsangi időszakban ránk… Tovább »

COLESLAW – Salade de chou (GLUTÉNMENTES)

Van 10 perced? Épp ennyi idő elég ehhez a fantasztikus majonézes – de épp kellő mennyiségben, nem tocsogós – saláta elkészítéséhez. A KFC éttermek kínálatában is megtalálható amerikai káposztasaláta liszt- glutén- és cukormentes, így egy könnyű ebédnek vagy vacsorára is fogyasztható akár magában, akár frissensültek mellé köretként – bűntudat nélkül. És ha a “k” betűsektől… Tovább »

MINDENMENTES vasárnapi krémleves (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

Valljuk be őszintén! A vasárnapi finom húslevesből képtelenség kis adagokat készíteni. Bizony sokszor eltart még a hét második feléig is. Már többször szóba került a hétvégi húsleves újrahasznosítása, most is egy ilyen fogás került asztalra. Bizony jól tud esni ebédre vagy vacsorára egy finom és laktató krémleves, melyet  pár perc alatt könnyedén elkészíthetünk. A glutén-,… Tovább »

NARANCSOS RÉPASALÁTA

Pillanatok alatt elkészíthető saláta sárgarépával és naranccsal.  Akár magában is kínálhatjuk egy tartalmasabb leves után, vagy előételként, köretként is.   Nyírfacukorral készül, a glutén-, tej-, liszt-, tojásmentes diétákba beilleszthető. HOZZÁVALÓK 4 közepes sárgarépa2 szelet sonka1 narancs1 citrom reszelt héja2 evőkanál olívaolaj1 ek xylitolsó, frissen őrölt bors ELKÉSZÍTÉS Reszeljük le a sárgarépákat kis lyukú reszelőn. A… Tovább »

Budin noir meleg MINDENMENTES céklás-káposztasalátával

A hurka valljuk be nem épp a legkönnyebb ételek kategóriájába tartozik. Főleg, ha még ezt egy jó adag kenyérrel is megfejeljük. Nálunk Franciaországban is van egy véres hurkának megfelelő finomság, a budin noir. Több fajtája is létezik, de szerintem a legfinomabb a sötétbordó, majdnem fekete hurka – innen a noir elnevezés, ami franciául feketét jelent…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!