Chez Sandra

Tej- és tojásmentes grissini

A grissini (ejtsd: grisszini) egy kis rágcsálnivaló, melyet az olaszok leginkább előételként, bor mellé fogyasztanak. Készülhet ízesítés nélkül (csak sóval) köménymaggal, rozmaringgal, vagy bármilyen egyéb fűszerrel is ízesíthetjük. Ezek a gyorsan elkészíthető finom rudacskák kívül kissé ropogósak, belül pedig finom puhák és rugalmasak. Mivel nem tartalmaznak sem tojást sem pedig tejet, így a kisgyerekek kezébe… Tovább »

DUPLA CSOKOLÁDÉS TORTA

A csokoládétorta azt hiszem nagy kalsszikusnak  mondható. Egy pár versio készült már: Banános csokoládétorta, Narancsos diós csokitorta, Tarte au chocolate, Csokoládés kávés torta, Toszkán csokoládétorta. Íme egy új, ami duplán csokis. A tészta könnyű, puha, a rajta lévő krém pedig kellemes, de mégis brutál csokoládés ízt kölcsönöz. A tortára kent máz miatt minimum egy órára… Tovább »

LAZACGOMBÓC BAZSALIKOMOS PARADICSOMSZÓSSZAL (liszt-, glutén-, tejmentes)

A paradicsomos húsgombóc az egyik tuti befutó a gyerekeknél. Már többféle módon készítettem: rizs helyett tettem már bele pl couscoust is, ami szinten jól sikerült. Most viszont a marhahúst cseréltem le halra. Azon belül is lazacra.   A lazac nagyon egészséges, gazdag B-vitamin forrás, bőven található benne B12, B6, B1 és B 2 vitamin. A rendszeres… Tovább »

TÁRKONYOS PULYKARAGU

Nem tudom ki hogy van vele, de Nálunk nyáron inkább a könnyed húsok kerülnek terítékre friss salátával, zöldségekkel. Talán egy kicsit meg is csömörlik tőle az ember nyár végére, vagy csak a sárguló levelek beköszöntével inkább vágyunk egy kicsit tartalmasabb ételekre nem tudom…  De hogy azért az egészség vonalat se feledjük, a fehér liszt helyett… Tovább »

KECSKESAJT LEVENDULAMÉZZEL

A csodálatos Provence-i táj látványával és illatával szükségszerűen együtt jár a levendula méz is. Különösen nagyra értékelik a “műértők” ezt a kincset. Szerencsére Magyarországon is egyre több helyen fellelhető már a boltok polcain. A dolgos méhek munkáját augusztus-szeptemberben (közvetlenül a levendula virágzási időszaka után) “takarítják be”. Borostyán sárga vagy elefántcsont-fehér színű, jellegzetesen kellemes illatú méz,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!