Chez Sandra

Fehérboros sertéspofa fél óra alatt (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)

A szeptemberi hűvösebb idő beköszöntével – a nyári “kánikulatúlélős” gyors fogások után – nálunk ismét asztalra kerültek a szószos finomságok. Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető  fogást biztosan többször is elkészítem majd, mert egyszerűsége miatt a kevés hozzávalós gyors fogások kategóriában is megállja a helyét.  Ha mód van rá, érdemes előző este bepácolni a húsdarabkákat, mert akkor… Tovább »

PANCAKE DAY – PALACSINTA-NAP

Ma van a Pancake Day, vagyis a “Palacsinta-nap”. A farsang időszaka ezzel a nappal fejeződik be, és kezdődnek meg a böjti napok. A következő 40 nap a lemondások időszaka, lemondunk a földi javak egy részéről. Bár ha másik oldalról nézzük, akkor egy 40 napos diétának is felfoghatjuk amikor is leadjuk a karácsonyi és farsangi időszakban ránk… Tovább »

CITRUSOS ÉDESKÖMÉNY SALÁTA

Édeskömény, vagy ánizskapor – fennel, fenchel, fenouil – a francia és az olasz konyha egyik igen kedvelt zöldsége. Kinézetre a zeller és a hagyma keveréke lehetne, de az íze cseppet sem fogható semmihez sem. Nyersen leginkább az ánizsra hasonlít. Magja az egyik legjobb természetes puffadásgátló valamint emésztést segítő szer. Görcsoldó hatásáról is ismert, megkönnyíti az… Tovább »

MINDENMENTES vasárnapi krémleves (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

Valljuk be őszintén! A vasárnapi finom húslevesből képtelenség kis adagokat készíteni. Bizony sokszor eltart még a hét második feléig is. Már többször szóba került a hétvégi húsleves újrahasznosítása, most is egy ilyen fogás került asztalra. Bizony jól tud esni ebédre vagy vacsorára egy finom és laktató krémleves, melyet  pár perc alatt könnyedén elkészíthetünk. A glutén-,… Tovább »

NARANCSOS RÉPASALÁTA

Pillanatok alatt elkészíthető saláta sárgarépával és naranccsal.  Akár magában is kínálhatjuk egy tartalmasabb leves után, vagy előételként, köretként is.   Nyírfacukorral készül, a glutén-, tej-, liszt-, tojásmentes diétákba beilleszthető. HOZZÁVALÓK 4 közepes sárgarépa2 szelet sonka1 narancs1 citrom reszelt héja2 evőkanál olívaolaj1 ek xylitolsó, frissen őrölt bors ELKÉSZÍTÉS Reszeljük le a sárgarépákat kis lyukú reszelőn. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!