Chez Sandra

GÖRÖG HORIATIKI SALÁTA (liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, hús-, fehér cukormentes )

A görög, vagy horiatiki salátát nem kell bemutatni, szerintem mindenki ismeri. Sőt továbbmegyek, szerintem sokan szeretik is. Bár az eredeti recept oreganóval van, ha mód van rá érdemes kipróbálni provence-i fűszerkeverékkel is. A liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!   HOZZÁVALÓK   1 kígyóuborka 1 zöldpaprika 2 paradicsom 120 gramm zöld olívabogyó 1 ek… Tovább »

MINIMAL MOUSSAKA (glutén-, tojásmentes)

Moussaka [muszaka] a görög konyha egyik remeke. Szinte minden görög étterem étlapján megtalálható, mert nagyon kedvelt ez az egytálétel, ami igazából nem más, mint egy hússal rakott padlizsán. Az eredetileg burgonyával és besamellel készült étel helyett most egy könnyített és egyszerűsített recept következzék belőle a megszokott ízek megtartása mellett.   Megfelelő kenyér használata mellett a… Tovább »

GYROS TÁL

HOZZÁVALÓK 2 csirkemell,1 kígyóuborka,1-2 gerezd fokhagyma2 deci joghurt1 fej saláta,görög fűszerkeveréksült burgonyapitasó CSÍPŐS SZÓSZhoz:1 dl ketchup,só,chilli paprika TZAZIKIhez:2 dl natúr joghurt( vagy tejföl),fél kígyóuborka,4 gerezd fokhagyma,pici citromlé,só ELKÉSZÍTÉS Először is készítsük el a sült burgonyát. A húst megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a görög fűszerkeverékkel.  A zöldségeket összevágjuk, félrerakjuk.  Elkészítjük a TZAZIKIt: Az uborkát lereszeljük,… Tovább »

JOGHURTOS CSIRKE GYROS

HOZZÁVALÓK: 1 pita1 kisebb csirkemellfilékevés póréhagymakaliforniai paprika1 teáskanál sült csirke fűszermadársaláta1-2 evőkanál joghurt ELKÉSZÍTÉS: Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk, rátesszük a vékonyra vágott póréhagymát a felkockázott csirkemellet és megszórjuk a fűszerrel.  A pitát microba tesszük 15-20 másodpercre, majd a felső 1/5 részét levágjuk. Ha megsült a hús lezárjuk, majd a felvágott pitába rakjunk egy kevés… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!