Chez Sandra

GALETTE DES ROIS – avagy vízkereszt lepény

Vízkereszt, vagy amit akartok… Vagyis francia módra: ha Vízkereszt, akkor GALETTE DES ROIS [gálett dé roá]. Január hatodika nem csupán a “hivatalos” karácsonyfabontás ideje, hanem Franciaországban ezidőtájt a bevásárlóközpontok, és pékségek polcait ellepi a “királyok lepénye”.  Ez eredetileg egy mandulás (frangipan) töltelékkel töltött leveles tésztából készült sütemény, de mostanság már több ízben – pl.: csokoládés, körtés,… Tovább »

PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS PULYKAMELL (liszt-, glutén-, laktóz-, hozzáadott cukor-, tojásmentes)

Egy gyors pulyka-mozzarella-bazsalikom kombináció akár ebédre, akár vacsorára. Gyorsan előkészíthető – akár előző nap is -, és étkezés előtt fél órával csak sütőbe toljuk, és már fogyasztható is!   A liszt-, glutén-, laktóz-, cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!       HOZZÁVALÓK   60 dkg pulykamell filé 3 darab paradicsom 300 gramm laktózmentes mozzarella só, bazsalikom,… Tovább »

Készítsünk otthon tejterméket! Provence-i és borsos sajt (glutén-, liszt-, tojás-, szója-, élesztő-, hozzáadott cukormentes)

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET sorozatunkban most borsos és provence-i zöldfűszeres kéregben lévő sajt elkészítését mutatjuk be. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nyugodtan vágjunk bele. Az egyes fázisokban vele foglalatoskodott idő bár pár perc csak csupán, így is több nap mire elkészül. De mégis érdemes, mert a házi, magunk által csinált (DIY), adalékanyag mentes finom sajtot kínálhatunk… Tovább »

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET – A NAGY TÚRÓ PROJEKT – TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN 3/1

Sajnálatos módon Franciaországban még mindig nem árulnak túrót. Mivel családunk nagy túrószerető, így megpróbálkoztam itthon vele. Nem nagy ördöngösség az elkészítése, és nagyon jó lett. A tiszta munkaidő nem több 5 percnél. Ha adott mennyiséget akarunk csinálni, arra ügyeljünk, hogy 1 liter tejből kb. 20 dkg túró lesz.     HOZZÁVALÓK 1 liter házi tej… Tovább »

SÓSSÁGOK

A karácsonyi sütemények közül általában az édesek kapnak ilyenkor nagyobb hangsúlyt. De ne feledkezzünk meg sós válfajáról, amelyek remek kiegészítői lehetnek a borozgatásoknak, pezsgőzéseknek, beszélgetéseknek. SAJTOS POGÁCSA EGYSZERŰ HAJTOGATOTT VAJAS POGÁCSA SÜTŐPOROS POGÁCSA TÚRÓVAL LEVELES CSÍK KRUMPLI(PÜRÉS) POGÁCSA CSICSÓKÁS POGÁCSA KRUMPLI(PÜRÉ)S PUFFANCS PARADICSOMOS MOZZARELLÁS RÚD GRISSINI RICOTTÁS STANGLI KUKORICÁS STANGLI GYORS TÚRÓS ROPOGÓS GYORS POGÁCSA… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!